Petrom a premiat Liceul „Ion Podaru” din Ovidiu

Petrom, liceul „Ion Podaru”, ovidiu
Petrom a sărbătorit 10 ani de CSR

„Laboratorul Activ”, al elevilor de la Liceul „Ion Podaru”, din localitatea Ovidiu, proiect finanțat în cadrul competiției Idei din Țara lui Andrei a fost premiat în cadrul Gala de 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom, la categoria Dezvoltare Comunitară.

Proiectul a vizat dotarea laboratorului de patiserie al liceului Tehnologic „Ion Podaru” din localitatea Ovidiu, județul Constanța, cu utilaje performante astfel încât elevii să poată dobândi abilităţi practice.

Premiile #sepoate au fost acordate cu ocazia aniversării a 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom inițiatorilor, beneficiarilor, partenerilor sau proiectelor din domeniile susținute de companie.

Proiectul „Laboratorul Activ” este inițiativa bibliotecarei Liceului Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, Ali Osber, și a fost finanțat în 2013 prin competiția Idei din Țara lui Andrei. Laboratorul de patiserie al liceului a fost dotat cu utilaje performante, oferindu-le elevilor de la profilul alimentar cadrul în care să aplice noţiunile teoretice dobândite la cursuri, pregătind produse de cofetărie, patiserie şi brutărie în cele mai bune condiţii. Inițiatoarea a coordonat dotarea laboratorului și a încheiat parteneriate în comunitate, astfel încât laboratorul a ajuns să furnizeze protocolul pentru evenimentele din comunitate, organizate de autorități sau de companii, și să se autosusțină financiar. Liceul poate susține astfel cheltuielile cu materia primă pentru practica elevilor și dotările viitoare.

Idei din Țara lui Andrei este o competiție națională de proiecte prin care OMV Petrom încurajează și susține românii cu inițiativă să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților lor. Din 2013 până în prezent, au fost finanțate proiecte de mediu, educație, educație profesională și dezvoltare comunitară. Au fost finanțate 86 de proiecte, iar valoarea totală a granturilor este de 900.000 euro.

La categoria Dezvoltare Comunitară au mai primit Premiul #sepoate Asociația Telefonul Copilului, Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, ProBikeAddiction, Centrul Focal pentru Monitorizarea și Conservarea Biodiversități, Școala Sanitară Postliceală Slatina, Asoiciația Activ Moinești,Tradițional Natur Berca, Eco Herbal și Eco Extract, Materia și Habitat Suport.

10 ani de responsabilitate socială

OMV Petrom sărbătorește anul acesta 10 ani de când dezvoltă proiecte de responsabilitate socială. În această perioadă compania a investit 49 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a comunităților din România. În cei 10 ani de responsabilitate socială, OMV Petrom a sprijinit proiecte din 5 domenii prioritare pentru dezvoltarea României: mediu, educație, sănătate, dezvoltare comunitară și voluntariat.

„Am pornit la drum în urmă cu 10 ani, când domeniul responsabilității sociale era la începuturile sale în România. Am învățat foarte multe de-a lungul acestor ani și am transmis și altora lecțiile învățate de noi. Nu a fost ușor, dar am avut alături parteneri de încredere, organizații neguvernamentale, autorități locale, instituții de învățământ. Le mulțumim tuturor celor care ni s-au alăturat în demersurile noastre și care au arătat că #sepoate! Pe viitor, ne dorim să continuăm să întărim principiile de business responsabil în strategia fiecărui departament, să ne axăm eforturile către principii de sustenabilitate economică, socială și de mediu”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.

Principalele rezultate ale proiectelor de educație OMV Petrom în 2007- 2017:
Peste 62.000 de elevi și profesori au beneficiat de sprijinul OMV Petrom prin programele România Meseriașă, Școala Petroliștilor, Tabăra Meseriașilor, Tabăra din Țara lui Andrei, Olimpicii Petrom, Leadership Autentic ș.a.
Primul Raport de Politică Publică privind Învățământul Profesional din România

Proiectele de mediu ale OMV Petrom au avut ca principale rezultate:

 • Peste 700.000 de copaci plantați în campaniile de împădurire România prinde rădăcini și Plantările din Țara lui Andrei, acoperind peste 150 de hectare
 • 145 de acțiuni de monitorizare și intervenție de salvare a delfinilor din Marea Neagră au fost organizate
 • Peste 190.000 de persoane au fost informate despre protejarea mediului înconjurător

Proiectele de dezvoltare comunitară ale OMV Petrom în 2007-2017 au însemnat:

 • Peste 200 de case și 260 de școli au fost construite sau reabilitate
 • 1.6 milioane de euro alocați proiectelor pentru comunități din România prin competițiile Idei din Țara lui Andrei, Orașul Tău, Orașul Petrom, Respect pentru Viitor, Școala lui Andrei
 • 20 de afaceri sociale create și susținute cu peste 700.000 euro în Fabricat în Țara lui Andrei

Proiectele din sănătate, siguranță și prevenție ale OMV Petrom în 2007-2017 au avut următoarele principale rezultate:

 • Peste 450 de echipamente de protecție și intervenție în situații de urgență, inclusiv autospeciale, au fost donate către ISU și SMURD
 • Peste 1 milion de euro au fost investiți pentru reabilitarea și dotarea a 36 de instituții medicale
 • 56 de spitale au conectate la serviciul de telemedicină de urgență

Proiectele de voluntariat ale OMV Petrom în 2007-2017

 • Peste 55.000 de voluntari, din care 12.000 de angajați OMV Petrom, s-au implicat în activitățile companiei
 • Peste 4700 de copii din medii defavorizate au primit cadouri de Crăciun de la angajații OMV Petrom
 • 20 de organizații neguvernamentale sunt susținute anual prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venitul global.

Mai multe detalii despre toate proiectele desfășurate în cei 10 ani de responsabilitate socială OMV Petrom puteți găsi pe www.taraluiandrei.ro.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Taximetriștii protestează. Vor bloca parțial câteva bulevarde din Constanța

Mon Dec 11 , 2017
Taximetriștii constănțeni au mari nemulțumiri și au decis să-și spună păsurile în stradă. În zilele de 13 și 14 decembrie 2017 va avea loc un marș de protest cu autovehicule şi un miting al taximetriștilor. Aceștia cer eliminarea concurenței neloiale în taximetrie şi reglementarea activității de taximetrie în municipiul Constanța. […]
proteste ale taximetristilor