PFA Ghiuvelichian Clara este atât organizator al Festivalului iernii 2018, cât și prestator de servicii. Evenimentul costă 10.000 de euro pe zi

festivalul iernii 2018 clara ghiuvelechian
Clara Ghiuvelechian este persoana fizică autorizată care organziează, în acest an, Festivalul Iernii, pentru care a primit peste 1,3 milioane lei de la Primăria Constanța (foto: Facebook)

PFA Ghiuvelichian Clara este atât organizator la Festivalul iernii 2018, cât și prestator de servicii în cadrul aceluiași eveniment, pentru care încasează peste 1,3 milioane de lei din banii noștri, de la Primăria Constanța.

Asta înseamnă circa 10.000 de euro pe zi.

Potrivit programului publicat pe pagina de internet a evenimentului, astăzi, 16 decembrie, sunt organizate trei acțiuni, în intervalul 18.00 – 20.00: „Povestea din Castelul Fermecat”, „Concert colinde” – Dirijor Inga Postolache și „Valsul Prințeselor“. Se menționează clar de către organizator, adică de PFA Ghiuvelichian Clara, că spectacol este produs de… PFA Ghiuvelichian Clara, cu sprijinul studenților Facultății de Arte și elevi CNA ”Regina Maria”.

Întâmplător sau nu, Ghiuvelechian Clara este atât persoană fizică autorizată, cât și angajată a Facultății de Arte din cadrul Universității Ovidius, Constanța. Așadar, studenții de la facultatea din cadrul Universității Ovidius sprijină evenimentul pentru care PFA-ul cadrului didactic al universității primește 10.000 de euro în fiecare zi.

Nu am mai solicitat un punct de vedere reprezentantei PFA-ului, ținând cont că nu ne-a răspuns, decât parțial și lapidar, la celelalte, spunând că este ocupată cu organizarea evenimentului (deși răspunsurile se puteau scrie în cel mult două minute). Dacă va dori să îl transmită și să ne răspundă la întrebări, îl vom publica.

Suntem convinși că reprezentanții Primăriei Constanța vor verifica legalitatea acestor acțiuni, în momentul când va veni vremea decontului financiar.

Din știința noastră și a specialiștilor consultați, regulamentul de organizare a evenimentelor adoptat de Primăria Constanța interzice – așa cum este și normal  – ca organizatorul să se plătească pe el însuși. E o situație aberantă, evident, pentru că își poate acorda orice sume dorește. Este, deci, posibil ca PFA Ghiuvelichian Clara să nu încaseze bani pentru realizarea spectacolului.

De asemenea, se mai ridică o problemă importantă, chiar dacă prestatorul de servicii PFA Ghiuvelichian Clara nu încasează bani de la organizatorul PFA Ghiuvelichian Clara.  Problema este că, la finalul evenimentului, organizatorul trebuie să redacteze un proces verbal de bună execuție, pe care să-l predea finanțatorului, Primăriei Constanța. Ce credeți, organizatorul va scrie că totul a fost în regulă cu spectacolul prestatorului, dacă vorbim despre una și aceeași entitate?

De asemenea, sperăm ca studenții Facultății de Arte să nu facă muncă voluntară și să fie plătiți pentru prestația lor, așa cum este normal. Și mai ales cei ai Colegiului Regina Maria, pentru că vorbim, în acest caz, de minori, pentru care statul român are legi speciale. (UPDATE: Minorii trebuie să prezinte organizatorului acte semnate de părinți, prin care aceștia își dau acordul să participe la activități. Dacă sunteți părinți care aveți copii minori în spectacol, vă rugăm să ne transmiteți, printr-un comentariu sau la adresa de email contact@ct100.ro, dacă ați semnat astfel de acorduri).

Suntem convinși însă că vor fi remunerați, pentru că vorbim de un eveniment finanțat de bani publici, cum spuneam, de Primăria Constanța, cu peste 1,3 milioane de lei, adică 10.000 de euro pe zi. Și mai ales că sunt zile în care, potrivit programului afișat pe site-ul oficial al evenimentului, nu se întâmplă NIMIC. Un exemplu: mâine, 17 decembrie. Sperăm că după ce vor citi acest text, organizatorii vor introduce, totuși, ceva în program (și suntem convinși că vor spune că era deja programat).

Am solicitat și Primăriei Constanța detalii despre Festivalul Iernii 2018. Vom reveni când vom primi documentele cerute.

Festivalul Iernii 2018 a fost inaugurat chiar de primarul Constanței, Decebal Făgădău, care a vorbit cu copiii de pe scenă, după ce o „vrajitoare” le-a spus celor mici că el, primarul, este „vinovat” de tot ce se întâmplă acolo.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “PFA Ghiuvelichian Clara este atât organizator al Festivalului iernii 2018, cât și prestator de servicii. Evenimentul costă 10.000 de euro pe zi

 1. De retinut!
  Clara Chiuvelechian este o imensă anonima, „sclava”meritorie la decanatul lui Vitcu Daniela, Facultatea de Arte, renumită in afaceri cu Primăria Cta, sub tot felul de denumiri ale ONG-urilor sub care se ascunde cu interese private. Nu numai ca foloseste gratuit studentii sub amenințarea că nu le va da examenele, dar le-a impus „practica artistica” la balciul primariei, disciplina care nu are nimic in comun cu aceasta mascarada. Si asta nu e invatamant superior!!Aceasta Vitcu Daniela, veterana in afaceri dubioase cu bani publici, si-a adus ambele fiice sa fie implicate în actul artistic, remunerate, repetat. E o tactică bine-cunoscuta, cu probe foto.
  Dacă vreți să demonstrati ceva, studiați statele și numele și sumele și rolurile jucate și veți ajunge la adevăr. Urmați banii!!
  Cat despre acea Chiuvelechian…O figuranta după care se ascunde..
  sefa ei!!!

  1. Răutăți sau invidii de acest fel s-au mai auzit, fă bine și adu probele foto și ștatele de plată! E mai bine așa pentru o informare corectă!!! De anonimi și de răutăți ne-am cam săturat, stimată colegă DE!!! Poate și aia cu amenințatul studenților ar trebui să o probezi corect, spune tot public nu sub anonimat!!!! Cum se face treabă bună cum ieșiți la comentat!!! În rest, foarte frumos organizat festivalul. Felicitări colegilor implicați!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Mangalia. Un bărbat bolnav de cancer s-a spânzurat

Dum dec. 16 , 2018
În după amiază de 16 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați asupra decesului unui bărbat, în vârstă de 59 de ani, din municipiul Mangalia. Acesta a fost găsit spânzurat de o grindă in magazia de lemne a propriei locuințe de către soție A lăsat un […]

V-ar putea interesa și: