Pfizer a creat o pastilă anti covid care reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc

Laboratorul farmaceutic american Pfizer a confirmat marţi că pastila sa împotriva covid-19, „paxlovid”, reduce cu aproape 90% spitalizarea şi decesul persoanelor cu risc, dacă este administrată în primele zile după apariţia simptomelor, potrivit unor teste clinice, relatează AFP.

Potrivit Pfizer, paxlovid „reduce riscul spitalizării sau decesului cu 89% (administrat de la trei zile după apariţia simptomelor) şi cu 88% (la cinci zile după apariţia simptomelor) faţă de placebo”.

Acest studiu a fost realizat pe un număr de 2.246 de pacienţi cu risc mare de a face o formă gravă de covid-19.

Rezultatele studiului confirmă rezultate preliminare anunţate la începutul lui noiembrie.

Pfizer anunţă, de asemenea, că tratamentul este eficient împotriva variante omicron a SARS-CoV-2.

Sursă foto: Twitter


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Expoziții temporare la Planetariul Constanța

mie dec. 15 , 2021
Planetariul din Constanța, secție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, vă așteaptă în fiecare zi, de la orele 10:30, 11:45, 13:00 și 14:15. Pe o durată de 20 de minute, puteți afla informații despre cerul vizibil actual și despre alte corpuri cerești de interes. De asemenea, puteți vizita mai […]
planetariu

V-ar putea interesa și: