„Pictură, nu ură!”

Federația Comunitătilor Evreiești din România – Cultul Mozaic si Fundația Filderman pentru Educație, Cultură și Artă în parteneriat cu Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernul României, organizează  în perioada 26-31 august 2019, la Constanța,  cea de-a IV – a ediție a Taberei de pictură, Proiectul „Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului și xenofobiei – Pictură, nu ură! “ 

În cadrul acțiunii, 37 de tineri artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău si Constanța, dar și din localitatea Cumpăna, îndrumați  de profesori de arte plastice,  vor realiza lucrări ce au ca subiect mesajul artei plastice împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale, sub sintagma: Pictură, nu ură!  Mâine, 28 august, între orele 11:00-16:00, tinerii artiști vor realiza lucrări pe șevalete, în curtea interioară a Colegiului Național de Arte „ Regina Maria“.

Lucrările realizate vor fi expuse pe data de 31 august la Muzeul de Artă din Constanța și vor ajunge apoi în galerii de artă din Vatican, Israel, Austria și Norvegia. Proiectul este realizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța, Consiliul Județean Constanța, Comunitatea Evreilor din Constanța, Primăria Cumpăna, Clubul Cavalerilor Ospitalieri – Cavaleri de Malta, Colegiul Național de arte „ Regina Maria“, SCA Badragan si Asociații – Societate civilă de avocați, Asociația pentru Progres, Atitudine si Respect – APAR.  Partener media – Tribuna Învățâmântului.

Proiectul face parte din strategia Federației Comunităților Evreiești din România si a Fundației Filderman de promovare a dialogului intercultural, de formare și educare a tinerilor pentru un viitor comun mai bun, de combatere a antisemitismului si manifestarilor de ură a omului împotriva semenului său, de cunoaștere și recunoaștere a valorii  talentului autentic.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.