Pierdut 15 ani. Îi schimb cu scuze sincere

Cristi Hagi

Au câștigat alegerile.

Și-au suflecat mânecile, și-au îndreptat umerii, s-au uitat spre oraș cu privire hotărâte și s-au apucat de muncă.

Am văzut proiecte frumoase. Pe hârtie, căci nu degeaba se numesc proiecte. Am văzut și inițiative bune, pași cu dreptul. Scriu despre ele, le susțin, atât cât pot. Am spus-o în particular, înainte de alegeri: orașul avea o șansă oricine ar fi câștigat alegerile, Decebal Făgădău sau Vergil Chițac.

Văd o frenezie acum: să facem, să schimbăm, să înfrumusețăm. Văd, cum spunem, primele porniri, timide și concrete.

Apostolii noului val îmi lasă, fără să dorească, sunt convins, nu un gust amar, ci un puternic sentiment de revoltă și neputință.

Unde ați fost în ultimii 15 ani? Unde ați fost când Radu Mazăre făcea din Mamaia locul său de joacă, o transforma într-un club de noapte plin de gagici pe care să le agațe și de care să se descotorosească după o noapte? Unde ați fost când Constanța era părăsită, abandonată de play-boy-ul tomnatic pentru care numai Mamaia exista? N-ați văzut mizeria din oraș până acum? Nu ați văzut că ați transformat pensionarii în niște mașini de votat și de încasat niște pachete nenorocite? Nu ați văzut blocurile hidoase care se construiesc în fața balcoanelor noastre și ne iau lumina, iarba și speranțele? Nu ați văzut că nici un investitor serios nu a mai venit aici să creeze locuri de muncă bine plătite? Știați de ”zeciuiala” care se practica în multe contracte? De ce nu ați spus nimic atunci când spațiile verzi erau umplute de betoane de prietenii lui Radu Mazăre?

De ce nu v-ați revoltat?

A fost o tăcere atât de dureroasă, atât de complice…

Spuneți că veți schimba Constanța. Sunt dispus să vă cred. Sunt dispus să vă ajut. Aș vrea să le spun tuturor că este o cauză bună și că merită să luptăm pentru acest oraș, pe care nu ni-l vom putea scoate din suflet până la moarte. Înainte să fac acest lucru, înainte ca noi, constănțenii, să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de treabă, ar trebui ca voi, cei care ne cereți acest lucru și care ați fost votați să ne conduceți, să vă faceți ”mea culpa” pentru ultimii ani. Înainte de alegeri, înțeleg, nu puteați. Acum nu vă mai împiedică nimic, dimpotrivă. Poate chiar vă va face bine și vouă, vă veți lua o piatră de pe inimă.

Timpul este cea mai importantă resursă pe care o avem. Nimeni nu ne va da înapoi ultimii 15 ani, evident. Contează însă dacă veți declara public faptul că regretați, dacă explicațiile pentru ca Constanța a trecut prin ce a trecut sunt viabile. Este un pas necesar pentru ca noi toți, împreună, să schimbăm orașul acesta. Merită: și pasul, și Constanța, și constănțenii. Altfel, riscăm să pierdem 19 ani.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tânără înjunghiată într-un club din Mamaia

sâm iun. 18 , 2016
O tânără a fost înjunghiată, în urmă cu câteva minute, într-un club din Mamaia. Potrivit primelor informații furnizate de medicii care au ajuns la fața locului, victima a fost ridicată din clubul Loft. Este vorba despre o femeie de circa 25 de ani, care prezintă o plagă abdominală și una […]

V-ar putea interesa și: