Plajele Steag Albastru de pe litoralul românesc

Cele mai bune plaje din lume sunt cele care primesc certificarea Blue Flag (Steag Albastru). Certificarea se acordă în fiecare an, pe baza unor criterii stricte.
Singura plajă blue flag din Mamaia este a hotelului Vega. Sursă foto: Facebook/HotelVega

Cele mai bune plaje din lume sunt cele care primesc certificarea Blue Flag (Steag Albastru). Se acordă în fiecare an, pe baza unor criterii stricte. România are 6. Ucraina, aflată în plin război, are 17.

În 2022, potrivit site-ului oficial, șase plaje din România au primit eticheta Steagul Albastru, cu una în plus față de anul precedent.

Plajele care au primit această distincţie sunt: „Vega Vintage” din staţiunea Mamaia, care aparține singurului hotel de cinci stele din Mamaia, dețiut de omul de afaceri Gabriel Comănescu, „Marina Regia” din Năvodari, „Phoenicia” din Năvodari, „Citadel” din Eforie, „Azur” din Eforie şi „Phoenicia Blue View” din Olimp. Grupul Phoenicia este deținut de omul de afaceri Mohammad Murad.

„În urma verificării îndeplinirii criteriilor de acordare a Steagurilor Albastre, documentaţia trimisă, care include şi declaraţia juriului naţional de evaluare a îndeplinirii criteriilor programului, precum şi cele şase aplicaţii, a fost evaluată de către juriul internaţional, iar toţi cei şase aplicanţi au primit eticheta Steag Albastru pentru sezonul turistic 2022″, a anunțat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Deși se află în plin război, Ucraina are 17 plaje blue flag, cele mai multe pe malul Mării Negre și în regiunea Kiev.

Bulgaria are 13.

Criterii stricte

Steaguri albastre sunt acordate plajelor pe baza unei liste de criterii stricte, inclusiv calitatea apei, servicii precum echipamente de prim-ajutor, acces pentru persoanele cu dizabilităţi, dar şi practici ecologice. Prin urmare, acestea sunt acordate doar plajelor organizate.

Steagul Albastru este printre cele mai recunoscute etichete ecologice voluntare din lume acordate plajelor, porturilor de agrement şi operatorilor de turism durabil.

Inițiat în 1987

Programul „Steagul Albastru – Blue Flag” a fost iniţiat în anul 1987, Anul European al Mediului, de către Fundaţia de Educaţie pentru Mediu, cu scopul de a premia plajele şi porturile de agrement pentru calitatea lor, precum şi de a impulsiona autorităţile publice locale şi sectorul privat în a lua măsuri pentru îmbunătăţirea zonei de coastă.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O persoană inconștientă, scoasă din apă în Mamaia

Dum iun. 12 , 2022
O persoană inconștientă a fost scoastă din Marea Neagră în stațiunea Mamaia, duminică dimineață, în dreptul hotelului Excelsior. La fața locului a ajuns un echipaj al SMURD și unul al Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța pentru a acorda primul ajutor. „Pacientul, în vârstă de 48 de ani, este turist. […]

V-ar putea interesa și: