Plajele ar putea fi închiriate pentru cel puțin 10 ani

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că ar trebui să se încheie contracte de închiriere a plajelor pe o perioadă suficient de lungă pentru a permite recuperarea investițiilor făcute în amenajarea beach-barurilor, astfel încât operatorii câștigători să nu fie nevoiți să majoreze tarifele pentru turiști în cei doi ani de contract. El a indicat dorința de a extinde durata de închiriere a zonelor de plajă la minimum zece ani.

Mircea Fechet a discutat miercuri cu reprezentanții Organizațiilor de Management al Destinației Mamaia-Constanța, Năvodari, Mangalia și Județul Constanța. După întâlnire, ministrul a subliniat necesitatea schimbării perspectivei și a strategiei în privința închirierii plajelor. A recunoscut că anterior, atât Ministerul Mediului, cât și Administrația Națională a Apelor Române și Administrația Bazinală Dobrogea Litoral erau concentrate mai mult pe obținerea maximă de fonduri din contractele de închiriere a plajelor.

Fechet a argumentat că această abordare nu a fost întotdeauna cea mai potrivită, deoarece sumele mari obținute din aceste contracte erau ulterior transferate către turiști sub formă de tarife ridicate sau alte costuri. Ministrul a exprimat preocuparea sa principală pentru furnizarea de servicii de calitate la prețuri accesibile.

În calitate de ministru al Mediului și autoritate responsabilă de concesionarea acestor suprafețe, Fechet a subliniat importanța serviciilor de calitate și a precizat că, deși nu poate impune prețul licitației, intenționează să intervină în privința duratei de închiriere. El a menționat că operatorii de plajă au semnalat că perioada de doi ani pentru închirierea unei suprafețe este prea scurtă.

Fechet a declarat că operatorii economici se confruntă cu dificultăți în instalarea șezlongurilor și a beach-barurilor în această perioadă scurtă, fiind nevoiți să demoleze investițiile realizate. În acest context, ministrul a anunțat intenția de a identifica soluții legale pentru a prelungi perioada de închiriere la cel puțin 10 ani. De asemenea, a menționat că va forma un grup de lucru care să implice reprezentanți ai organizațiilor patronale și ale Organizațiilor de Management al Destinației pentru a găsi soluții comune în această privință.

Ministrul a subliniat că obiectivul său este ca plajele să fie închiriate către persoane care au expertiză și resurse pentru a furniza servicii de calitate, menționând că este conștient de costurile ridicate, precum cele ale șezlongurilor la 100 de lei, pe care mulți români nu și le pot permite. El a anunțat că începând de joi se vor demara procedurile pentru finalizarea documentațiilor cadastrale pentru noile suprafețe de plajă de la Eforie și Agigea. Ministrul a explicat și rolul grupului de lucru, menționând că acesta va aborda soluții pe termen scurt și lung pentru gestionarea problemei litoralului românesc.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Angajații din sănătate, nemulțumiți că salariile le-au fost majorate cu 15%

joi feb. 22 , 2024
Angajații din sistemul de sănătate pichetează joi sediile Ministerelor Sănătății și Muncii, exprimându-și nemulțumirea față de decizia guvernului de a majora salariile cu doar 15%. Această creștere este considerată de către reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară” ca fiind insuficientă, acoperind doar parțial inflația și rămânând departe de nivelul acesteia din ultimii […]

V-ar putea interesa și: