Plajele au fost predate către cei 407 de operatori economici care le vor administra vara aceasta

Toți cei 407 agenți economici care dețin contracte de închiriere și-au preluat sectoarele de plajă de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral după ce suprafețele de nisip au fost complet ecologizate, nivelate și afânate.

25 de lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A.D.L. au început activitatea de pregătire a plajelor după jumătatea lunii februarie cu:

  • 4 tractoare echipate cu remorcă/grapă cu discuri/echipament de ecologizare mecanizată
  • autobasculante
  • 3 buldozere de capacitate mare
  • 1 autogreder
  • 4 buldoexcavatoare
  • 2 încărcătoare frontale de capacitate mare

În perioada de pregătire a plajelor pentru sezonul estival au fost demontate gardurile de stuf pe o lungime de 7.000 de metri liniari care au fost amplasate înainte de sezonul rece.

Mai întâi s-a făcut igienizarea manuală pe 200 de ha, apoi a fost nevoie și de o igienizare mecanizată pe 250 ha, nivelarea s-a realizat pe 170 de ha din suprafața turistică a plajelor, lucrările de discuire s-au desfășurat în repetate rânduri, chiar și pe aceleași sectoare ajungând la o suprafață totală de 500 de ha.

De asemenea, au fost nivelate depozitele de nisip constituite în 17.000 de metri cubi la malul mării care au fost ridicate împotriva eroziunii marine.

Cantitatea de deșeuri adunată în perioada de pregătire a plajelor, în vederea predării acestora către operatorii de plajă, se ridică la 40 de tone.

Suprafața totală de plajă administrată de A.B.A.D.L. este de 376 ha.

După preluarea plajelor, operatorii care au sectoare închiriate au responsabilitatea igienizării și colectării deșeurilor, cu excepția liniei țărmului în situațiile de dezvoltare și depunere în exces a algelor la linia țărmului.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Nicolas a murit sub privirile neputincioase ale mamei. „Doar trupul tău ne-a părăsit. Veghează-ne de acolo, de sus!”

Fri Apr 22 , 2022
Nicolas, un tânăr de doar 21 de ani, este șoferul care şi-a pierdut viaţa în accidentul produs în Săptămâna Mare, în noaptea de joi spre vineri, după ce a intrat cu maşina într-un stâlp din Mamaia. În cursul nopții trecute, în jurul orei 23.15, polițiștii rutieri au fost sesizați cu […]