Plajele revin năvodărenilor. Proiectul inițiat de Daniel Dumitrescu, președinte PNL Năvodari, a primit undă verde

Daniel Dumitrescu, președinte PNL Năvodari

PNL Năvodari a finalizat cu succes demersurile pentru ca o porțiune din plajele din zona orașului să revină năvodărenilor.

Un proiect de hotărâre inițiat de Daniel Dumitrescu, președintele PNL Năvodari, a primit undă verde în ultima ședință a consiliului local iar primăria se angajează, astfel, să participe la licitațiile pentru închirierea plajelor organizate de Direcția Apelor Dobrogea-Litoral.

Asta înseamnă că locuitorii orașului vor avea acces liber la sectorul 1B, sector care urmează să fie curățat și amenajat pentru ca năvodărenii, și nu numai, să se bucure pe deplin de beneficiile unei zile perfecte de plajă.

„Este un proiect foarte drag nouă, am primit numeroase reclamații și sesizări de la oameni care își doreau să meargă la plajă, cu copiii, cu familia, aproape de casă, fără să plătescă pentru privilegiile unei plaje administrate privat, adică nu își doreau neapărat șezlong sau plajă îngrădită. Vor putea merge acolo doar cu prosop sau cearșaf”, ne-a declarat Daniel Dumitrescu, președintele PNL Năvodari.

plaja libera navodari

Conform legii, 30% din suprafața de plajă de pe litoral trebuie păstrată liberă pentru turiștii care vor să stea pe nisip, fără să plătească taxe. Doar că acest lucru nu se întâmplă iar în fiecare sezon estival există neînțelegeri, care ajung uneori la altercații fizice și verbale, între administratorii privați și localnicii care nu vor sau nu își permit să achite, spre exemplu, contravaloarea unui șezlong.

„Sperăm ca demersul nostru sa fie de bun augur, iar plaja orașului Năvodari să fie cel puțin la fel de apreciată precum cele din stațiuni”, a mai spus Daniel Dumitrescu, președintele PNL Năvodari.


2 comments

  • Mirela Anton

    Bravo, Dane, felicitari !!!

  • Frumoasa treaba ! Dar o nedumerire ,daca plaja s-a putut imparti ”frateste” cum se va imparti poluarea cu materii fecale de pe la Corbu si Vadu ?Algele sunt cele mai bucuroase si se vor dezvolta cam pe la toate plajele …..

Leave a Reply

Your email address will not be published.