Plan de 1,9 trilioane dolari pentru a combate efectele pandemiei în SUA

Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii a votat pachetul președintelui Joe Biden de 1,9 trilioane de dolari pentru măsurile de combatere a efectelor pandemiei de coronavirus, scrie Reuters. Votul are loc în condițiile în care democrații ar dori să folosească această lege pentru a majora salariul minim pe economie.

Planul de redresare a Americii include fonduri care vor acoperi costurile campaniei de vaccinare, echipamente medicale, asistență financiară pentru familiile afectate de pandemie și micile afaceri, dar și fonduri destinate administrațiilor locale.

Democrații au susținut că acest pachet este necesar pentru combaterea efectelor pandemiei care a făcut peste 500.000 de victime în SUA, în vreme ce milioane de americani și-au pierdut locurile de muncă. „Americanii trebuie să știe că guvernul îi spijină”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi, în cadrul dezbaterilor din plen.

Camera Reprezentanților care este controlată de democrați a aprobat legea cu 219 la 212 voturi. Inițiativa a fost trimisă la Senat spre adoptare, unde democrații au un avantaj fragil față de republicani și vor încerca să recurgă la proceduri legislative pentru a putea trece legea fără ajutorul republicanilor.

Dacă Biden va avea succes și în Senat, guvernul va acorda 1.400 de dolari pentru persoanele fizice afectate, o alocaţie de şomaj de 400 de dolari care va putea fi acordată până la 29 august şi alte ajutoare pentru cei care au probleme în achitarea chiriei şi ratelor la locuinţe.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cum minte PLUS Constanța referitor la regulamentul parcărilor VIDEO

sâm feb. 27 , 2021
PLUS Constanța a mințit, astăzi, pe pagina sa de Facebook, într-o postare despre regulamentul parcărilor. „Dezbaterea în Consiliul Local asupra Regulamentului parcărilor din Municipiul Constanța a fost amânată până la următoarea ședință. Este necesară o discuție mult mai amplă din partea tuturor părților implicate pentru a găsi împreună soluția cea […]
Plus Constanța

V-ar putea interesa și: