Poezii în Planetariu, însoțite de balet și muzică live cu instrumente inedite

planetariu contanța

Planetariul din Constanța a fost, anul trecut, gazda unui proiect cultural inedit, Star Crush, un spectacol de teatru.

Conducerea Planetariului și organizatorii evenimentului, încântați de succes, pregătesc alte proiecte pentru acest an.

„Am avut o colaborare deosebit de bună cu Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța și ne-am gândit să continuăm tradiția. Am propus, în sesiunea de finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național din luna septembrie 2018, încă două proiecte care să cuprindă activități la acest complex, unul care se va desfășura la Planetariu, și unul la Delfinariu”, a spus Sebi Pătrunjei, coordonator de activități.

Proiectul de la Planetariu se numește „Prezentul meu trecut” și presupune un spectacol de arte vizuale și poezii cu tematică astrală ale unor poeți români, care vor fi recitate de artiști profesioniști, care vor fi completate de proiecțiile planetariului, dar și de muzica unor instrumente mai puțin obișnuite, cum ar fi xilofon, daulă sau duduc. Pentru un impact vizual cât mai mare, în spectacol vor apărea și două balerine.

„Aici va fi un adevărat teatru, un adevărat spectacol în care 30 de poezii alese din lirica românească, trecând prin Blaga, Labiș, Păunescu, Nichita Stănescu, vor fi prezentate într-un decor tipic astral, instrumente deosebite live, și a unor vestale, balerine, a unor elemente vizuale care să completeze spectacolul liric. Va fi ceva deosebit”, a precizat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.


„Intrarea va fi liberă”, a precizat directorul CMSN.

Al doilea proiect se va desfășura în holul Delfinariului din Constanța, iar cei care vor participa vor afla, de la specialiștii CMSN, elemente din istoria lumii de la origini până în prezent.

Declarații video despre aceste proiecte puteți urmări în clipul de mai jos.

Vom reveni cu detalii despre programul spectacolelor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

S-a redeschis Autostrada Soarelui

sâm ian. 26 , 2019
Autostrada Soarelui s-a redeschis, sâmbătă, în jurul orei 11.30, după ce a stat închisă toată noaptea. CNAIR împreună cu Poliția Rutieră au decis, în noapte de vineri spre sâmbătă, să interzică accesul tuturor autovehiculelor pe sectorul A2 între Lehliu (km 64+500) și Drajna (km 105+500), din cauza poleiului depus pe […]

V-ar putea interesa și: