Plângere penală pe numele liderilor USR Ovidiu

O știre ciudată ne-a atras atenția ieri. Reprezentanții IPJ Constanța au transmis, ieri, că polițiști din cadrul Poliției orașului Ovidiu au fost sesizați despre faptul că, în cursul zilei de ieri, în jurul orei orei 17.30, o femeie, împreună cu un bărbat, ar fi pătruns, fără drept, în incinta unui depozit comercial (groapa de gunoi) aparținând unei autorități publice locale, motivând că porțile ar fi fost deschise, cu scopul de a face fotografii.

„Agentul de pază le-a solicitat sa se legitimeze și ar fi închis porțile, moment în care a fost solicitată și prezența reprezentatului societății în cauză. După lămurirea situație de fapt, cele două persoane au părăsit  locația, fără a apela la  intervenția organelor de poliție.”, spun reprezentanții IPJ Constanța.

Lucrurile nu s-au oprit aici. La nivelul Poliției orașului Ovidiu a fost înregistrată o sesizare privind violarea sediului profesional de către cele doua persoane. Totodată, acestea au formulat plângere sub aspectul săvârşirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Una dintre persoanele în cauză este Doina Cojocaru, președintele USR Ovidiu și candidata Alianței USR PLUS la funcția de primar al orașului Ovidiu! Cealaltă, Dumitru Daniel Bălăeș, este vicepreședintele USR Ovidiu.

Ovi Prestcon SRL a formulat o plângere penală împotriva celor doi, pentru că au intrat în punctul de lucru ignorând semnul de acces interzis montat vizibil pe poarta incintei.

„Deși la intrarea incintei este afișat la loc vizibil programul de funcționare al societății la punctul de lucru al rampei de deșeuri inerte, uzând de amenințările aduse paznicului, care își presta serviciul la fața locului, susnumiții au pătruns în incintă fără a declara motivul, scopul pentru care se află acolo și fără a se identifica ca persoane fizice autorizate”, a precizat în plângere directorul firmei, Marian Sîrbu.

În opinia sa, cei doi ar fi încălcat astfel art. 225 alin 1 din Cop Penal, acre prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Precizăm că cei doi beneficiară de prezumția de nevinovăție.

Doina Cojocaru este angajată la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Având în vedere evenimentele și modalitatea de desfășurare a campaniei electorale în orașul Ovidiu, Primăria Ovidiu la cunoștința candidaților la funcția de primar, și a consilierilor locali, înscriși pe liste de la toate partidele politice, dar și independenți următoarele:

  • Instituția primăriei și celelalte unități de pe raza localității (școli, grădinițe, Club Sportiv Ovidiu, Centrul Cultural, OVI PREST, OVI PROTECT), își desfășoară activitatea pentru comunitate și în perioada campaniei electorale drept pentru care nu este normal sa fie folosite sau denigrate în scop electoral;
  • Având în vedere că există instituții abilitate de control a unităților administrativ teritoriale, rugăm partidele politice să se adreseze acestora și nu să defăimeze public prin minciuni, interpretări personale, sau acuzații nefondate din punct de vedere legal, afectând astfel imaginea orașului, dar și desfășurarea activităților zilnice de către angajați;
  • Faptul că se aduc prejudicii de imagine instituției, dar și angajaților, intră sub incidența OUG nr. 57 /2019 (art 427 alin1 și 5) și Legea nr. 286/2009 Codul penal art 225;

„Ca urmare a ultimului eveniment petrecut, legat de societatea OVI PREST, care se află în subordinea Consiliului Local Ovidiu, căreia i-a fost încălcată în mod flagrant proprietatea, de către reprezentanții unei organizații politice din orașul Ovidiu, societatea menționata a procedat la întocmirea unei plângeri penale de violare a proprietății. Este doar un exemplu a ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, candidații neînțelegând faptul că scopul principal al campaniei electorale este prezentarea proiectelor pe care urmează să le implementeze în folosul comunității! Facem acest apel în speranța că partidele politice și candidații independenți înteleg importanța unui climat corect pentru o bună desfășurare a activităților de către angajații instituțiilor noastre. Nu prin presiuni și plângeri penale nefondate, putem să realizăm proiectele și lucrările în desfășurare!”, au transmis reprezentanții primăriei.

Aceștia mai spun că „este regretabil faptul că pentru o competiție politică, sau personală, sunt denigrate instituțiile, angajații acestora și imaginea întregului oraș!”

Sursă foto: Primăria Ovidiu, Facebook

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Cristian Maricel Cîrjaliu, PSD, le promite aceleași lucruri de 8 ani votanților!

Fri Sep 11 , 2020
Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, le promite aceleași lucruri de 8 ani votanților! Nu, nu este o glumă, deși pare așa. Aveți mai jos pliantele electorale ale primarului PSD din 2012, 2016 și 2020. Ia să vedem, de pildă, ce promitea în anul 2012: „Construirea unei clădiri noi pentru […]