Plata locurilor de parcare din Constanța, din 18 iunie

Plata locurilor de parcare din Constanța, din 18 iunie

Tarifarea locurilor de parcare din municipiul Constanța se va realiza din 18 iunie.

În prima etapă, până la o nouă comunicare, plata parcării se va putea realiza numai pentru Zona 0.

Noua versiune a aplicației de plată a parcării Constanța Parking va fi disponibilă începând de vineri, 18.06.2021.

Aplicația va permite efectuarea plății parcărilor de scurtă durată prin SMS și CARD BANCAR, pentru parcările aflate în zona 0, zona 1 și zona 2 ale orașului. Aplicația „Constanța Parking” poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore.

Noua versiune a aplicației propune o interfață eficientă și ușor de utilizat pentru a plăti timpul de parcare. Prin trimiterea unui SMS generat de aplicație sau folosind cardul bancar pentru plata parcării prin aplicație, evitați manipularea bancnotelor și pierderea de timp cauzată de metodele clasice de plată prin numerar. De asemenea, pentru a evita situația neplăcută de a fi sancționat, în cazul depășirii accidentale a timpului de parcare, veți fi notificat înainte de expirarea timpului de parcare. Notificarea poate fi setată din aplicatie de fiecare utilizator între 5 si 25 minute.

Plata parcării în municipiul Constanța este reglementată conform HCL nr. 123/2021. Conform acestei hotărâri, primele 30 de minute sunt gratuite. Următoarele 30 de minute din prima oră de parcare se tarifează la jumătate din prețul zonei. După utilizarea oricărui tarif evidențiat, plata se va efectua doar la tariful întreg.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475 valabil momentan în rețelele Vodafone și Orange, cu precizarea că codurile SMS nu sunt încă disponibile pentru rețelele Digi și Telekom.

În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

Tarifele pentru plata parcării se vor achita în zonele în care sunt amplasate panouri informative.

Ca metode alternative de plată, cetățenii vor putea efectua plata parcării online cu card bancar pe site-ul https://payment.uppark.io/payment/ și cu numerar prin tichete răzuibile. În curând, vor fi achiziționate parcometre stradale.

Tichetele răzuibile vor fi comercializate, începând de vineri, 18 iunie, în următoarele locații:

– sediul SC Confort Urban SRL – strada Vârful cu Dor, nr. 10, luni-vineri, între orele: 07:30-15:30;

– parcul de ridicări auto- strada Caraiman, nr. 1, luni-duminică, între orele: 00:00-24:00;

– parcarea supraetajată din zona Spitalului Județean Constanța- strada Nicolae Iorga, luni-duminică, între orele 00:00-24:00.

– punctele de vânzare CT BUS.

Instituțiile publice și de interes public, precum și persoanele juridice și persoanele fizice autorizate care își desfășoară activitatea comercială sau profesională în zonele 0, 1 și 2, pot solicita eliberarea unui abonament de parcare. Solicitările se trimit pe adresa de e-mail: secretariat@conforturban-ct.ro

Zen Residence
energia residence4 thoughts on “Plata locurilor de parcare din Constanța, din 18 iunie

  1. Azi e 18 iunie și Primăria ne-a înștiințat că de azi trebuie să plătim parcarea pe locurile de parcare cu plată marcate și că se va plăti doar pentru Zona 0. Surpriză, în aplicația de parcare se poate plăti doar pentru Zona 1 sau Zona2. Zona 0 apare marcată pe hartă, dar nu are opțiune când vrei să alegi plata.

    Iar cu SMS nu poți plăti decât dacă ai abonament în două rețele de telefonie mobilă (dacă ai cartelă eu știu că nu poți plăti).

    Brambureală și amatorism.

      1. Bravo atrageți turiștii.. O sa i mai vedeți când o zbura porcu.. Gunoielor

  2. Da Bravooo domn primar ! Ce face un cetatean strain care vine cu o masina inmatriculata in alta tara ? Sistemul nu recunoaste numerele de inmatriculare , decat cele romanesti. Vorbesc din proprie experienta. Ce face cel care nu are un telefon inregistrat in cele doua retele , sau are un telefon vechi fara aplicatii ? Deci daca esti turist la Corbu, sau in oricare alta localitate din judet si vrei si tu o plimbare in Mamaia , te duci in Constanta , cauti puncte de vanzare tichete (asta inseamna cateva ore ) si te intorci cu tichetul in Mamaia sau pe faleza sa poti sta si tu la o terasa 1 ora. ” Multumim , felicitari primariei Constanta ” Sunteti varza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

S-a lansat Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța. „Județul e un pol al rușinii. Începe deceniul liberal” FOTO

Wed Jun 16 , 2021
Astăzi, 16 iunie, s-a lansat Strategia pentru dezvoltarea durabilă a județului Constanța, eveniment organizat de Asociația de Dezvoltare Durabilă (ADD) a județului Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Constanța. Strategia cuprinde viziunea, obiectivele și planul de acțiune al Consiliului Județean în vederea implementării agendei pentru dezvoltarea regiunii Constanța […]