Ploaia a făcut ravagii în județ. Horia Țuțuianu, prezent la datorie

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a inspectat personal zonele afectate de fenomenele meteo extreme

Fenomenele meteo extreme care au lovit județul Constanța în ultimele 24 de ore au provocat pagube majore, în special în localitatea Sinoe.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a convocat o întâlnire, la fața locului, cu subrefectul județului Ali Șenol, primarul și viceprimarul Comunei Mihai Viteazu, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun și reprezentanți ai Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenta „Dobrogea” și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța.

Au fost evaluate pagubele, au fost stabilite prioritățile în ceea ce privește operațiunile de intervenție, precum și principalele măsuri privind siguranța celor afectați de inundații.

„Inundațiile au făcut daune semnificative și consider că este normal să îi sprijinim pe cei afectați. Sunt multe gospodării inundate, case afectate și foarte multe animale moarte. În primă fază am stabilit cu primarul Comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni și viceprimarul Hristache Ciamatu să facă o centralizare a pagubelor și vom căuta soluții pentru a fi alîturi de acești oameni. De assemenea, Consiliul Județean Constanța va interveni  în zona prin Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri. Situația va fi monitorizată în permanență, astfel încât intevențiile să fie operative”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Localitatea Sinoe este situată în regiunea de nord a județului și a fost afectată masiv în urma fenomenelor meteo din ultimele ore, când județul nostru s-a aflat sub cod galben de ploi.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se merge în ritm de melc pe autostrada Soarelui

Fri Sep 27 , 2019
Pe Autostrada Soarelui se circulă în ritm de melc, în acestă seară. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă în coloană pe sensul către Constanţa al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, începând de la kilometrul 20, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov. „Până la km […]
autostrada soarelui