Ploi, descărcări electrice și vânt puternic la Constanța

Municipiul Constanța se va afla sub atenționare de cod galben de astăzi, 14 mai, de la ora 12:00 și până mâine, 15 mai, la ora 10:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse și frecvente descărcări electrice. Vântul  va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…80 km/h. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

„Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor.”, a transmis Primăria Constanța.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică în sudul şi sud-estul ţării până duminică dimineaţă.

„În intervalul menţionat, în Muntenia, Dobrogea şi estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h şi izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp”, anunţă ANM.

Judeţele vizate sunt Vâlcea, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Tulcea şi Constanţa. De asemenea, şi Bucureştiul se află sub avertizare.

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Fotografia care arată falimentul social al Constanței

Sat May 14 , 2022
Constanța este un oraș distrus de cei care l-au condus. Radu Mazăre și gașca lui l-au distrus cu totul și iremediabil, cel puțin din punct de vedere urbanistic. Și ceilalți au pus însă umărul. Decebal Făgădău și echipa sa, pentru că continuat să acorde autorizații de construire controversate, actuala echipă, […]