PLUS Constanța și-a prezentat viziunea despre cultură, agricultură și dezvoltare rurală

Distribuie:
Instantaneu surprins în timpu dezbaterii

PLUS Constanța a organizat marți, 05.11.2019, consultarea publică a programului PLUS ACUM, pe domeniile cultură, agricultură și dezvoltare rurală.

La întâlnirea cu membrii au participat Ovidiu Țentea și Daniela Giurcă, membri Comisiei Naționale pentru Politici Publice PLUS, coordonatori ai regiunii Sud-Est, Lucian Muflic, președintele Filialei PLUS Constanța, și Raluca Botez, Responsabil Politici publice.

În prima parte a întâlnirii a fost prezentat un studiu de caz referitor la patrimoniul cultural al județului Constanța, precum și măsurile cuprinse în programul PLUS ACUM cu aplicabilitate imediată pentru conservarea și punerea în valoare a patrimoniului constănțean.

Membrii PLUS au criticat lipsa de viziune a autorităților publice locale privind dezvoltarea urbanistică, reglementările locale și modul haotic de aprobare a construcțiilor, cauzat de amânarea actualizării Planului Urbanistic General. Au fost formulate, de asemenea, o serie de propuneri către Comisia Națională de Politici Publice, respectiv către candidații PLUS Constanța, care vor participa la viitoarele alegeri locale.

Documentul PLUS ACUM reprezintă punctul de plecare în pregătirea unei guvernări participative pentru perioada 2021 – 2024. Acesta cuprinde parte din prioritățile identificate până în prezent de PLUS și câteva exemple de posibile direcții de acțiune și măsuri pentru o viitoare guvernare.

Viziunea PLUS este consolidarea unui STAT RESPONSABIL, care asigură cadrul și sprijinul necesar pentru construirea unei Românii prospere, cu loc și identitate bine definite în UE. CETĂȚENII săi, ACTIVI și RESPONSABILI, își aduc contribuția la realizarea și menținerea unor COMUNITĂȚI PUTERNICE, vor putea să beneficieze astfel de o VIAȚĂ DE CALITATE.

Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.