Plutonierul adjutant Marian Caravețeanu, salvator și în timpul liber

Plutonierul adjunct Marian Caravețeanu, care face parte din echipa pompierilor constănțeni de 18 ani, era astăzi, în jurul orei 16:00, în curtea casei sale acesta, când a auzit un zgomot puternic. A ieșit imediat pe poartă și a văzut un autotren și un autoturism avariate. Fără să stea pe gânduri, ghidat de spiritul de salvator s-a apropiat pentru a vedea dacă sunt victime. În acele momente a văzut în autoturism un bărbat rămas captiv în mașină.

„Instinctiv, am evaluat pericolele și gradul de încarcerare, dar și starea victimei acesta având bordul peste picioare. Am urcat în mașină, pe ușa din  stânga spate, deoarece ușile pe partea stângă erau deschise și am preluat cu atenție capul victimei. În tot acest timp am vorbit cu el să îl calmez și am încercat să aflu dacă mai are și alte leziuni.”, a spus acesta.

Până la sosirea ajutoarelor, Cara, cum îl știu salvatorii constănțeni a rămas în mașină, a susținut capul victimei în continuare și a comunicat cu victima asigurându-l ca este în siguranță.

„La sosirea colegilor am solicitat un guler cervical pentru imobilizarea coloanei cervicale a victimei. Împreună cu comandantul intervenției am reușit rapid să depărtăm bordul, apoi să înlăturăm plafonul mașinii pentru mai mult spațiu.”, a spus pompierul.

Cu foarte mare precizie și atenție, a montat dispozitivul de extracție împreună cu unul dintre colegii săi și l-a extras cu targa lopată.

Victima a fost predată conștientă echipajului de pe ambulanța SAJ și a fost transportat la spital.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Castelu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Plutonierul adjutant Marian Caravețeanu, salvator și în timpul liber

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Viceprimarul Ionuț Rusu la Tomis TV, despre politică, trafic și parcări

lun apr. 15 , 2024
Viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, este invitatul jurnalistului Cristian Hagi în ediția de azi a emisiunii Punctul pe i, la Tomis TV. Acesta vorbește despre atacurile adversarilor politici, despre schimbările făcute în trafic, în ultimii ani, dar și despre ce a făcut actuala administrație la capitolul parcări. Emisiunea poate fi […]

V-ar putea interesa și: