PMP candidează la Primăria Medgidia cu președintele USR, până de curând. „Cred cu tărie că sunt colegi de-ai mei (din USR) mult mai pricepuți pentru a conduce administrația locală”, spunea în decembrie

Candidatul PMP la Medgidia alături de conducerea partidului (foto: Facebook)

PMP candidează la Primăria Medgidia cu o persoană care, până lunile trecute, a fost membru USR. Este vorba despre Iasemin Agi-Murat, care a fost chiar președinte al USR Medgidia.

Până la finalul anului trecut, aceasta era trup și suflet alături de USR, alături de președintele partidului, Dan Barna, și de colegi. Posta constat, pe Facebook, ideile partidului sau fotografii de la întâlnirile cu membrii.

A fost aleasă președinte al USR Medgidia pe 5 decembrie 2019.

Pentru publicația Constanta.ro, a declarat atunci că își dorește ca organizația să crească și așteaptă alături de ea oameni valoroși, care să aducă un plus în spectrul politic local.

Vreau ca filiala USR Medgidia să crească. Am format deja un nucleu mic, de oameni entuziaști și dornici să se implice. În USR Medgidia va fi întotdeauna ușa deschisă pentru oamenii care gândesc altfel. Invit alături de noi oamenii valoroși, care nu au mai făcut politică și care înțeleg, la fel ca noi, că modul în care este administrată Medgidia, în acest moment, trebuie să se schimbe”, a spus Iasemin Agi-Murat.

Referitor la o candidatură pentru Primăria Medgidia, Iasemin Agi-Murat spune că există oameni în organizația locală competenți pentru a intra în lupta electorală, urmând ca în baza unor alegeri interne, să fie desemnat cel mai bun competitor, în acest sens.

La noi în partid, spre deosebire de alte partide, activitatea se desfășoară într-o democrație perfectă. Nu mă voi prezenta acum drept viitorul candidat, pentru că ar însemna să fur startul în fața colegilor mei, ceea ce nu ar fi corect. În plus, cred cu tărie că sunt colegi de-ai mei mult mai pricepuți pentru a conduce administrația locală. Vă asigur însă că pentru alegerile de anul viitor vom desemna cei mai potriviți oameni, după criterii de competență și integritate bine definite”, ne-a spus Iasemin Agi-Murat.

În decembrie 2019 posta o scrisoare a colegilor din USR în care scria:

„USR trebuie să revină la construcție, nu să se îndrepte spre demolare. Avem o responsabilitate față de membri și față de România să dăm o alternativă credibilă pentru guvernarea la nivel local și național. În perioada următoare vom veni cu acțiuni concrete, care să întoarcă partidul din drumul răfuielilor politice spre nevoile cetățenilor, care așteaptă de la noi politici publice și rezultate electorale.”

La scurt timp și-a dat demisia și a intrat în PMP. A fost primită cu brațele deschise de președintele partidului, Claudiu Palaz. Acesta a declarat că „are convingerea” că Iasemin Agi-Murat va câștiga Primăria Medgidia.

Până la alegeri mai sunt însă câteva luni, rămâne de văzut dacă aceasta va schimba din nou partidul sau nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.