PMP îi solicită lui Mihai Lupu să aloce de urgență fonduri pentru consolidarea tuturor școlilor și grădinițelor aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur

mihai-lupu-presedinte-cj-constanta
Mihai Lupu, președinte CJC

Partidul Mișcarea Populară Constanța solicită președintelui Consiliului Județean, Mihai Lupu, alocarea de urgență a fondurilor necesare consolidării tuturor școlilor și grădinițelor din județ aflate în risc de prăbușire în caz de cutremur și relocarea elevilor, până la finalizarea consolidărilor, în alte spații adecvate, sigure și salubre, în care actul educațional să poată fi realizat în condiții optime.

Solicitarea PMP Constanța este bazată pe rapoartele ISU și ale tuturor instituțiilor abilitate, potrivit cărora există un risc real de prăbușire a multor școli și grădinițe, în cazul producerii unui seism.

„Cutremurul din Turcia ne-a arătat, dacă mai era nevoie pentru cineva, că suntem vulnerabili total în fața unei astfel de tragedii, dacă nu prevenim. Este imperios necesar să ne uităm prima dată la viitorul unei națiuni, la cei care nu se pot proteja singuri, la cei față de care avem datoria morală, civică, umană să facem tot ce putem pentru a-i proteja: la copii.

Dacă, ferească Dumnezeu, se va întâmpla și la noi o tragedie asemănătoare, nimic pe lumea asta, dle Lupu, nici scuze, nici regrete, nici flori, niciun cuvânt și niciun gest ulterior nu va putea potoli durerea din sufletul unui părinte, unei familii, ai căror copii ar fi trebuit protejați de Consiliul Județean cât s-ar afla în incinta școlilor. De aceea, trebuie alocate de urgență către primării fonduri pentru consolidarea tuturor unităților de învățământ aflate în risc real de prăbușire în cazul unui seism. Acum suntem obligați să prevenim și este o urgență maximă, nu avem timp de pierdut. Nu vrem să plângem pe mormane, căutând copiii pe sub școli transformate în morminte, ci vrem să îi aplaudăm la serbări, să îi felicităm la absolvire. Iar în cazul în care nu pot fi identificate rapid fonduri, copiii pot fi mutați în alte clădiri  care să le ofere siguranță în timp ce sunt la cursuri.

Consilierii județeni ai PMP vor vota categoric un proiect de hotărâre care să vizeze consolidarea școlilor și grădinițelor, astfel încât copilașii din județul Constanța să fie în siguranță. Vă asigurăm de tot suportul nostru pentru protejarea copiilor”, a declarat Claudiu Palaz, președintele PMP Constanța.

Recomandare: Lista imobilelor din județul Constanța expertizate tehnic și încadrate în clasele 1, 2 și 3 de risc seismic


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prof. univ. dr. Vlad Ciurea își lansează în Constanța cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”

mie feb. 8 , 2023
Renumitul doctor Vlad Ciurea își lansează în Constanța cartea „Sănătatea creierului pe înțelesul tuturor”. Evenimentul va avea loc pe 18 februarie, la ora 11.00, la Teatrul Oleg Danovski. Alături de domnia sa vor fi Mihai Morar și un invitat surpriză. Intrarea se face în urma achiziționării cărții, la eveniment sau […]

V-ar putea interesa și: