PNL a scos România din „topul ruşinii” la nivel european, unde a fost plasată de guvernările PSD

florin citu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu (foto), a prezentat datele Eurostat potrivit cărora rata inflaţiei este de 1,8%, apreciind că România a fost scoasă din „topul ruşinii” la nivel european, unde a fost plasată de guvernările PSD care au crescut artificial inflaţia.

„Am promis mediu economic neinflaționist și asta am livrat! Trei ani de zile PSD a distrus puterea de cumpărare a românilor prin creșterea galopantă a prețurilor. În regimul socialist al PSD rata inflației a crescut de al 0% la 5.4%!!! PSD a dus România în topul rușinii în UE- cea mai mare rată a inflației din UE trei ani la rând. Așa i-au sărăcit pe românii cu cei mai puțini bani.Astăzi rata inflației este la 1.8% (sursa Eurostat) și am scos Romania din topul rușinii. Asta deși trompetele PSD-iste în frunte cu liderul perpetuu interimar țipă de trei luni de zile că prețurile vor exploda. Am demontat și această petardă aruncată de PSD-ist în spațiul public.

O rata a inflației care scade înseamnă că și dobânzile trebuie să scadă. Așa s-a întâmplat! Toate dobânzile au scăzut. Atât dobânzile la care se împrumută statul dar și dobânzile pentru clienții băncilor.

Foarte important. Încrederea în guvern se vede și în alt indicator. Moneda națională nu se depreciază deși dobânzile au scăzut!!!A cest lucru se întâmplă pentru că am reușit să avem un mediu economic neinflationist și să implementam măsuri economice care i-au convins pe investitori că finanțele publice sunt administrate responsabil și precaut

.Continuăm pe acest drum și sunt sigur că la finalul anului scenariul prezentat de mine acum câteva luni pentru economia României în 2020 o să fie cel mai aproape de realitate”, a declarat Cîțu.

Acesta a mai spus că va reduce cât mai mult impactul negativ al crizei economice globale asupra economiei României, care va avea o revenire rapidă în V începând cu trimestrul III anul acesta.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Examen de promovare la Delfinariu

Sat Jun 20 , 2020
Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța organizează în baza Regulamentului cadru aprobat de H.G. nr.286/2011, examen de promovare pentru un muncitor calificat, tr,II, studii medii/generale, în funcția de muncitor calificat, treapta I, secția Delfinariu. Examenul va consta în susținerea unei probe practice în data de 25 iunie, ora 10:00, […]