PNL ar putea susține un independent la Primăria Constanța

Vergil Chițac (foto: Facebook)
Vergil Chițac (foto: facebook.com/chitac.vergil)

PNL analizează un scenariu în care nu va desemna niciun candidat propriu la alegerile pentru Primăria Municipiului Constanța, ci va susține un independent.

În ultimele luni, mai mulți liberali s-au arătat (mai mult decât) dornici să se înscrie în luptă. Unii chiar au furat startul și au demarat o campanie cvasioficială. Primul dintre ei a fost Robert Boroianu, nașul de familie al președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. Atât de convins a fost Boroianu că va candida încât în ultimele luni și-a făcut campanie așa cum a știut mai bine. Ba mai mult, spune că a redactat și un program pentru Constanța (deși ne gândim că acest lucru ar trebui să-l facă partidul, nu un singur candidat).

Robert Boroianu nu a convins însă. Unii dintre membrii cei mai importanți ai PNL Constanța i-au spus președintelui Dragomir că fie și-l asumă pe Robert Boroianu, dar răspunde cu funcția dacă acesta pierde alegerile, fie susține pe cineva cu mai multe șanse. Asta nu înseamnă neapărat că cineva dorește scaunul lui Dragomir, ci doar că nu vor ca PNL să piardă șansa de a avea primar.

Liberalii au realizat un studiu lunile trecute în care au încercat să afle care este profilul de candidat pe care și-l doresc locuitorii Constanței. Răspunsul: oamenii vor un om serios, echilibrat, un anti-Mazăre. Fără să negăm calitățile lui R. Boroianu, înțelegem că nu este totuși prototipul dorit.

Ieri, membrii Comitetului Județean Executiv al Filialei Constanța a Partidului Național Liberal s-au întâlnit în ședință. A fost nevoie și de un șef de la București, probabil pentru a pune lucrurile la punct. S-a stablilit că în primele zele zile ale lunii noiembrie se va desfășura sondajul de opinie privind stabilirea candidatului PNL pentru Primăria municipiului Constanța.

Iată ce spune un comunicat de presă al PNL, trimis astăzi:

”În cadrul sondajului vor fi trecuți toți candidații, atât cei patru reprezentanți ai PNL Constanța care și-au depus cereri de candidatură – Robert Boroianu, Mihai Tararache, Christian Gigi Chiru și Fabian Iustin Roman – cât și cei de la alte partide, dar și nume cu notorietate vehiculate în presa constănțeană în ultima perioadă, precum cel al comandantului Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, Vergil Chițac”.

Cu ceva vreme în urmă, unul dintre liberalii cu greutate din Constanța mi-a spus că Vergil Chițac este modelul de primar pe care îl vor constănțenii. Nu am putut să verific știrea din mai multe surse, dar hotărârea de a-l include în sondaj pe rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”, confirmă acest lucru.

Faptul că acesta a fost inclus în sondaj și decizia s-a luat cu Cezar Preda de față denotă deschidere din partea conducerii centrale a partidului.

Liberalii vor avea de răspuns unei întrebări dificile: ce vor face dacă sondajele vor arăta că oamenii ar vota un candidat precum Vergil Chițac. Niciunul din cei 4 care s-au înscris în cursă nu are profilul său, deși, evident, fiecare are calitățile sale. Boroianu este omul de afaceri care nu a convins deloc în politică, Mihai Tararache este un tânăr ambițios și bătăios, căruia i s-ar potrivi poate mai bine încă un mandat de parlamentar, Gigi Chiru are cea mai mare notorietate, dar și cele mai complicate probleme cu Justiția, iar Iustin Roman, de asemenea tânăr, nu a reușit să-și construiască o notorietate solidă, în ciuda faptului că ocupă de ani buni fotoliul de consilier local. Nici Vergil Chițac nu are o notorietate prea mare în rândul constănțenilor (pagina sa oficială de Facebook are, în momentul când scriu aceste rânduri, numai 706 like-uri), dar nici nu și-a propus acest lucru până acum. Din toate aceste motive, unii liberali spun că ar putea fi soluția cea mai experimentată și morală pentru primărie, în calitate de candidat independent susținut de PNL. Cu o condiție, desigur: să-și dorească să candideze. Odată decizia luată, va trebui să părăsească una dintre marile sale iubiri: Academia Navală ”Mircea cel Bătrân”.

Varianta susținerii unui independent va fi și mai acută pentru PNL dacă niciunul dintre candidații proprii nu va avea un scor bun în ceea ce privește intenția de vot a consănțenilor.

Până pe 15 noiembrie vom ști cine a avut dreptate și ce au spus sondajele. Liberalii au promis că atunci vor anunța candidații pentru toate localitățile din județ.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “PNL ar putea susține un independent la Primăria Constanța

  1. In cazul in care domnul Amiral isi doreste sa candideze, are toata sustinerea mea si a tuturor marinarilor din Constanta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Extratereștii de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”

Dum oct. 11 , 2015
Ca în fiecare an, între 4 şi 10 octombrie se sărbătoreşte Săptămâna Spaţiului Cosmic printr-un proiect internaţional al cărui succes nu mai are nevoie deja de comentarii. În Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, elevii s-au implicat, la iniţiativa coordonatorului de proiect, bibliotecara Anca Moşoiu, şi a cadrelor […]

V-ar putea interesa și: