PNL Constanța, câștigătorul categoriei „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”

pnl

Consilierii liberali ai municipiului Constanța au depus, astăzi, un proiect de hotărâre care prevede acordarea unor facilități fiscale. Liberalii uită însă de proverbul românesc „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face.”

Pe scurt, proiectul depus azi ar obliga Primăria Constanța – dacă va fi adoptat, evident – să acorde mai multe facilități fiscale cetățenilor municipiului. Prima dintre ele este „reducerea, cu 25 la sută, a impozitului anual pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice, folosite pentru activitatea economică proprie a acestora sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract pentru desfășurarea unor activități economice către alte persoane fizice sau juridice, după caz, dacă în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență, ca urmare a efectelor epidemiei, proprietarii sau utilizatorii clădirilor au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea sau dețin Certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice.”

Liderul consilierilor PNL, Adrian Arghirescu, spune că nu este nevoie de certificat, ci de o declarație pe proprie răspundere. Primăria va trebui să găsească modalitatea de a contracara eventualele fraude.

O altă măsură este scutirea de la plata lunară a taxei pe clădiri datorată de către concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau folosință a unei clădiri proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrative-teritoriale dacă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului, utilizatorii clădirilor au fost obligați să-și întrerupă total activitatea economică.

Liberalii vor să aplice, în Constanța, exact ce NU vor să aplice liberalii din guvern la Constanța!

Să mă explic. Am scris, la începutul lunii mai, că mai mulți operatori de plajă multe firme au solicitat Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral suspendarea obligațiilor de plată contractuale. Au motivat cererea având în vedere mai multe aspecte, printre care se numără prevederile decretului semnat de președintele României care a decretat stare de urgență până pe 15 mai. Acesta a dus implicit la dificultăți sociale și economice. Mai mult, distanțarea socială impusă de autorități a determinat suspendarea activităților de pregătire.

Reprezentantul unei firme ne-a declarat că a plătit o treime din contractul anual în avans. Acesta, ca și alții, a solicitat ABADL, care a cerut banii pentru tot anul, să-și revizuiască poziția, pentru că, în practică, nu au putut exploata plaja.

Solicitările au ajuns la cunoștința Administrației Naționale Apele Române și a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, care le-a comunicat Guvernului României. Liderii PNL au refuzat cererile operatorilor de plajă, considerând că trebuie să plătească în întregime contractele, în ciuda situației de urgență.

Acum, liberalii cer Primăriei Constanța să facă ce nu a făcut Guvernul PNL.

Apropo, PNL Constanța nu a calculat impactul bugetar al acestui proiect de hotărâre, dar are o estimare: circa 40 de milioane de lei. O parte din bani ar putea proveni de la sumele care se dau cluburilor sportive (circa 25 de milioane de lei). Restul, nu se știe încă de unde.

Cîțu laudă firmele care nu vor facilități

Mai mult, ministrul de Finanțe laudă firmele care nu vor facilități fiscale.

„Tocmai am terminat o video conferință cu doamna Sara Del Fabbro, CEO IKEA Southeast Europe și doamna Violeta Nenita, Market Manager IKEA Romania în legătură cu decizia companiei de a nu folosi suma de 858 504 lei necesară plații șomajului tehnic pentru perioada 17 martie – 12 iunie. Reprezentații companiei IKEA au spus că desi ne aflam în fața multor provocări in perioada urmataore, în opinia lor rezultatele companiei urmează să fie mai bune decât se așteptau acum câteva luni de zile. Astfel compania IKEA a luat decizia de a nu folosi banii de la buget pentru plata șomajului tehnic. Aceasta decizie a companiei este încă o dovadă că am luat măsurile corecte la timpul potrivit și am reușit să reducem semnificativ impactul crizei economice asupra companiilor care activează în România. Mulțumesc IKEA și vă asigur că fondurile respective vor merge în acele segmente ale societății care au mare nevoie de ajutor.”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

A crescut, din nou, numărul constănțenilor internați din cauza coronavirusului

Tue Jun 16 , 2020
De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 316 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 307 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, mai sunt 49 de […]
cazuri noi