PNL Constanța, mut ca o lebădă. Ce are de învățat Bodan Huțucă de la Felix Stroe și Stelian Ion

bogdan-hutuca-pnl
Bogdan Huțucă, președintele PNL, în timpul unei conferințe de presă, eveniment rar pentru partid. Foto: Constanța 100%, mai 2019

Până la vârsta de 4 ani, Lucian Blaga nu a scos niciun cuvânt. Viitorul poet și filosof era cufundat într-o lume a tăcerii totale. Era „mut ca o lebădă”, după cum se autodefinea ulterior.

Tăcerea și liniștea au rămas caracteristici definitorii pentru personalitatea sa.

„Se întâmpla uneori să cad în tăceri fără ieșire. N-aveam puterea să le preîntâmpin și odată înființate n-aveam mijloc să le curm. […] Așa sunt eu, un om cu oareșicari liniști înlăuntru.”, spunea Blaga în „Hronicul și cântecul vârstelor“.

Într-o tăcere asemănătoare, dar care nu are, din păcate, nimic poetic sau filosofic în ea, ci dimpotrivă, ceva malign, s-a afundat de vreo doi ani și PNL Constanța.

Liberalii au căzut în „tăceri fără ieșire”, spre deosebire de partenerii și adversarii politici, mai curajoși din acest punct de vedere.

PSD Constanța, de pildă, a organizat o conferință de presă în care a prezentat bilanțul anului 2022. A făcut-o în decembrie, cu Felix Stroe la prezidiu, alături de aproape zece lideri ai partidului. A fost o conferință în care jurnaliștii au pus și întrebări incomode, la care au primit răspuns, dar care a oferit și prilejul unor discuții informale. Așa se face presă – unele informații se află și din astfel de discuții. Ba chiar cele mai importante, aș spune, dar ce este off the record rămâne așa. E o regulă de aur a jurnalismului.

Recent, și USR Constanța a organizat o astfel de conferință de bilanț. Parlamentarii Stelian Ion și Remus Negoi, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, și-au prezentat bilanțurile de activitate și au răspuns întrebărilor jurnaliștilor, adică întrebărilor alegătorilor transmise prin jurnaliști. Da, ați citit bine: bilanț de activitate. Asta ar trebui să prezinte, cel puțin o data pe an, fiecare persoană plătită din bani publici. Cu atât mai mult un demnitar.

Singurul mare partid care nu a organizat o astfel de conferință este PNL, deși deține atât Prefectura Constanța, Consiliul Județean, cât și Primăria Constanța. Președintele Bogdan Huțucă avea și are datoria morală față de cei care l-au ales de a veni în fața presei, alături de Mihai Lupu și de Vergil Chițac, pentru a spune ce a făcut în 2022 și pentru a explica ce nu a făcut și de ce. Dacă are explicații, desigur. Cu siguranță constănțenii au întrebări.

De fapt, în ultimii doi ani de zile, liderul PNL nu a organizat nicio conferință de presă!

P.S. Fac emisiuni TV din 2007. S-au adunat câteva mii, cu invitați din cei mai diverși, de la medici de renume la miniștri. Până acum, n-am avut onoarea ca Bogdan Huțucă să-mi fie invitat. E drept, nici n-am insistat.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “PNL Constanța, mut ca o lebădă. Ce are de învățat Bodan Huțucă de la Felix Stroe și Stelian Ion

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

A găsit un vas plin cu monede antice pe câmp

vin ian. 20 , 2023
Un bărbat a găsit pe un câmp din localitatea Ciobănița un vas plin cu monede vechi. Acesta a mers cu un detector de metale special să caute astfel de lucruri. A anunțat politia si Muzeul de Arheologie. La prima vedere, un arheolog a declarat că este vorba despre imagini romane […]

V-ar putea interesa și: