PNL Constanța: „Regulamentul parcărilor a fost realizat astfel încât să încurajeze deplasarea constănțenilor cu mijloace de transport alternative și cu mijloacele de transport în comun”

Organizația Municipală PNL Constanța a transmis mass media un comunicat de presă în care afirmă că „regulamentul parcărilor în municipiul Constanța, în forma actuală, își dovedește utilitatea și importanța pentru orașul nostru.”

„Cu sprijinul constănțenilor, dar și al specialiștilor, Regulamentul parcărilor a fost realizat astfel încât să ofere un cadru corect pentru deținătorii de autovehicule din municipiul Constanța, să încurajeze deplasarea constănțenilor cu mijloace de transport alternative și cu mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de CT Bus, dar și să creeze un număr de locuri de parcare semnificativ mai mare.”, mai spun liberalii.

Aceștia punctează și câteva aspecte ale acestui regulament:

  • Prima jumătate de oră de parcare este gratuită în toate zonele orașului. Este o măsură utilă pentru toți constănțenii care au nevoie de parcare pentru o scurtă perioadă de timp și care pot folosi parcarea respectivă în mod gratuit.
  • Rezervarea locurilor de parcare de reședință se va face în mod transparent, printr-o platformă online, astfel încât fiecare solicitant poate vizualiza locurile de parcare libere și poate să își aleagă un loc disponibil.Transparența atribuirii locurilor de parcare este dublată de ajutorul pe care angajații municipalității îl vor da constănțenilor care nu au acces la internet sau care nu au posibilitatea să folosească platforma online. Astfel, la nivelul Primăriei Constanța va exista personal specializat care va oferi asistență și soluții tuturor celor care vor veni să își rezerve locul de parcare de reședință la ghișeu.
  • În zona 0, care cuprinde centrul Constanței, tariful pentru o oră de parcare este de 4 lei, TVA inclus.

„Tariful a fost calculat luând în considerare o serie de factori, de la întreținerea și administrarea locului de parcare până la dezvoltarea unor noi locuri de parcare.”, spun reprezentanții PNL.

Vă recomandăm și:

Cum vom parca în Constanța. Ce e bun și ce e prost în noul regulament

VIDEO Adriana Arghirescu despre regulamentul parcărilor prezentat de Horia Constantinescu: „M-am enervat groaznic”

Premierul României: „Este sinucigaș să crești taxele când economia e sub potențial.” Dar parcările?


energia residence
Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Sa ne inghesuim in autobuze acum, in plina pandemie, cand se vorbeste de valul 4? Astia au rezolvat toate problemele orasului si nu pot dormi din cauza parcarilor?

Leave a Reply

Your email address will not be published.