PNL Constanța susține egalitatea de șanse: 50% femei pe locuri eligibile și semi-eligibile

parlament

50% dintre candidații liberalilor constănțeni sunt femei. PNL Constanța pare să fie singurul partid care a înțeles importanța egalității de șanse și a reprezentării femeilor în Parlament. La o scurtă analiză a listelor depuse de celelalte  partide din județul Constanța se poate observa că cele mai multe dintre acestea par să considere femeile drept cetățeni de mâna a doua.

Lista PSD Constanța pentru Senat conține zero reprezentante ale femeilor, iar pentru Camera Deputaților pesediștii propun o singură femeie pe locurile eligibile. ALDE și PMP aplică politica PSD și la acest capitol și nu au propus pe locuri eligibile nicio femeie pentru Parlamentul României.

Egalitatea de șanse și reprezentarea de gen sunt problematici care se află pe agenda UE și a oricărui stat civilizat. În primul rând, motivația vine din dorința de a limita discriminările la care sunt supuse femeile, mai ales cele care se decid să intre în politică. În al doilea rând, politicile de gen au un rol instrumental, în sensul în care conduc la eficiență și prosperitate, cel mai cunoscut exemplu fiind cel al Suediei.

PSD și ALDE și-au asumat – numai la nivel declarativ – că vor asigura reprezentarea de gen în politică (vezi aici). PSD garanta o reprezentare de 30% pentru femei, în timp ce ALDE susținea introducerea unei cote obligatorii de 30%. La declarații primii, la fapte ultimii.

Liberalii constănțeni nu numai că au respectat principiul reprezentativității de gen setat la minim 30%, dar au plusat venind cu 50% dintre candidați femei. Ana Marcu, Sorina Tușa, Oana Florea și Lucia Varga sunt 4 dintre cei 8 candidați eligibili și semieligibili de pe listele PNL Constanța.

În acest context vă reamintim că PNL este singurul partid politic din România condus de o femeie: Alina Gorghiu.

 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ioan Tiberiu Tofolean, candidat PNL Constanța: Este o durere pentru constățeni că nu au un spital regional

lun oct. 31 , 2016
Mesajul candidatului PNL Constanța la Camera Deputaților, Ioan Tiberiu Tofolean, pentru constănțeni este „aveți curajul să votați singura alternativă la PSD!” Medicul Ioan Tofolean candidează din partea PNL Constanța pentru un mandat de deputat în noul Parlament, funcție pe care nu a mai ocupat-o până în prezent. Una dintre problemele principale […]

V-ar putea interesa și: