PNL și USR vor ca autorizațiile de parcare mai vechi de 5 ani să se prelungească automat

Consilierii PNL și USR propun, în următoarea ședință de consiliu, o măsură benefică pentru cei care au locuri de parcare rezervate de la primărie (circa 14.000), dar care nu-i ajută deloc, ba dimpotrivă, pe cei care nu au un astfel de loc.

Propunerea PNL – USR este ca autorizațiile de parcare mai vechi de 5 ani să se prelungească automat până la 31 decembrie 2022.

Măsura este necesară, spun consilierii, pentru că o bună parte din aceștia sunt oameni care nu știu să folosească bine mijloacele electronice și nu au depus documentele necesare pentru prelungire. 1.000 din cei 14.000 sunt agenți economici.

„Anularea lor și repartizarea pe platforma online ar genera o serie de întârzieri. În perioada de tranziție a repartizării acestor locuri de parcare, ar crea o stare de confuzie pentru participanții la trafic la care se adaugă și nemulțumirea agenților economici titulari de contracte de închiriere, bun platnici, ce pentru o perioadă nu vor putea beneficia de locurile de parcare necesare bunei desfășurări a activității. Acest fapt ar avea implicații și asupra veniturilor bugetului local”, spun directorii din primăriei.

Din text reiese că este de la sine înțeles că acești agenți economici, și nu alții, vor obține locurile de parcare.

USR și PNL perpetuează sistemul de parcare instituit de Radu Mazăre, care a acordat locurile de parcare de reședință după principiul primul venit, primul servit. Cine a apucat atunci sau a avut pile, a rămas cu el. Cine nu, nu mai are nicio șansă.

În Europa civilizată, se aplică alt sistem: locurile sunt destinate rezidenților, dar nu rezervate, ca la noi, astfel încât oricine poate parca.

Vă recomandăm și:

Vreți să închiriați un loc de parcare pe strada din fața casei? Primăria Constanța spune că se poate. Iată ce trebuie să faceți

Primăria Constanța a închiriat 7 locuri de parcare în zona peninsulară unei firme cu zero angajați

Florin Cocargeanu, viceprimar Constanța: „Dacă ai loc de parcare de 5 ani, va deveni disponibil în aplicație. Îl obține cine e mai rapid. Eu am susținut licitația”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogea8 thoughts on “PNL și USR vor ca autorizațiile de parcare mai vechi de 5 ani să se prelungească automat

 1. E de ajuns ca pe timpul zilei se poate parca pe locul meu, dacă e liber, dar cel puțin pe timpul nopții vreau ca parcarea sa-mi fie asigurata pe acel loc. În 2004 când ni-am luat locul nu era cu spaga și erau destule, pe alese, nimeni nu se inghesuia. Acum mai toată lumea are masina proprie (una sau mai multe) și poate și una-doua de serviciu cu care vine acasă, ca le cade rangul sa circule cu autobuzele goale. Poate ca aici ar trebui umblat, în zonele rezidențiale sa nu fie permisa parcarea peste noapte a mașinilor de serviciu.

 2. Pt ca am solicitat loc de parcare acum 12 ani și am achitat taxa anual în timp ce alții parcau pe locurile ramase libere fără sa plătească nici un leu,acum ne mai având încotro (datorita noului regulament) vor sa fie “serviti” primii și noi sa ne pierdem locurile în favoarea lor? Unde erau acum 5-10 ani de nu făceau contracte cu primăria…le era bine și acum vor tot lor sa le fie bine în defavoarea noastra(nu sau luat ,chiar asa, toate locurile pe pile) Da pt ca avem contracte cu primăria, în derulare, de peste 10-15 ani și am fost buni platnici trebuie sa avem prioritate…așa ar fi corect.În felul acesta și primăria si-ar arata respectul fata de noi. Multumim anticipat.

  1. Nu e corect sa aveti prioritate daca aveti vechime. Nu o spun eu, o spune instanta. In multe orase, cei care nu au avut o astfel de prioritate au dat primaria in judecata. Si instanta a decis ca nu e corect ca cel care avea loc sa aiba prioritate. Ma mir ca inca nu s-a intamplat asta, pana acum, in Constanta. Se va intampla, probabil, si atunci – tot probabil – se va intampla ca in alte orase: primaria va fi obligata sa scoata locurile la licitatie. Asa au spus judecatorii in multe cazuri.

  2. Ganditi-va asa: se muta maine un om in bloc. Isi plateste de 30 de ani la zi taxele si impozitele. Nu-i corect deloc sa nu aiba nicio sansa la un loc de parcare. Stiu ca, daca veti fi obiectiv, imi veti da dreptate.

   1. Acel om care se muta in bloc nou nu a platit un loc de parcare in ultimii ani, a preferat sa parcheze moca pe unde prinde in schim noi am platit loc de parcarr de cand a intrat in vigoare legea, peste 10 ani, normal ca vreau sa.mi pastrez locul, altfel parcam si eu gratis timp de 10 ani si acum nu mai era priblema.
    Sa.mi dea primaria banii inapoi pentru cei 10 ani pe care am platit locul de parcare ca sa fiu la egalitate cu unul care nu a platit nici un an in cei 10 ani cand putea sa plateasca ca sa aibe loc.

    1. N-ati inteles. Se muta un om care a platit parcare 10 ani pentru alt loc, in alt cartier. Se muta la dv in bloc. De ce sa aveti dv prioritate, care platiti de 5 ani, de exemplu? Si cum sa va dea banii inapoi pentru un serviciu de care ati beneficiat? E absurd.

 3. Buna am incetcat sa aplic ptr un loc de parcare dar nu se poate se blocheaza .nu putem depune un dosar la primarie fizic si daca da unde si ce acte trebuie.multumesc

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Anca Dragu, USR, a folosit mașinile Senatului pentru a pleca în vacanță cu familia

Thu Dec 23 , 2021
Într-un document intern al Senatului, publicat de G4Media și obținut și de Libertatea, este solicitat accesul membrilor unei delegații „condusă de doamna Anca Dragu”, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni și se cere sprijinul „în […]
anca dragu