PNL și USR vor să micșoreze prețul parcării în Constanța. Chițac și Ovanesian nu au participat la nicio discuție

Regulamentul parcărilor votat de consilierii municipali este prost. Consilierii PNL și USR și-au dat seama de acest lucru și vor să-l îmbunătățească.

Se întâlnesc deja de câteva luni ca să pună la punct o formă nouă, care va fi supusă apoi dezbaterii publice.

Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că cele două părți aproape că au ajuns la o variantă finală.

Interesant este că la aceste discuții, care durează de mai bine de 7 luni, nu au participat niciodată primarul Vergil Chițac sau city managerul Felicia Ovanesian, cea care a întocmit regulamentul, potrivit viceprimarului Ionuț Rusu. Acesta din urmă a participat la discuțiile dintre PNL și USR.

„Una dintre modificări este ca parcarea să fie gratuită, între orele 18.00 și 08.00, în toate zonele. Mamaia să fie încadrată în zona 2, cu două excepții. Acum este doar zonă zero. O altă prevedere este ca în weekend, de vineri, de la ora 18.00 până luni la ora 08.00 să fie gratuit. De asemenea, să se poată închiria locuri de parcare și de către chiriași, dar și de cei care dețin autoturisme în diferite forme.”, a spus Caragheorghe.

„Vor fi modificări de tarife”, a subliniat și viceprimarul Florin Cocargeanu. „Cu siguranță nu se vor mări.”, a punctat acesta.

Ne putem însă trezi cu aceeași situație ca la regulamentul parcărilor: consilierii au stabilit un lucru, dar propunerea de hotărârea de consiliu local inițiată de primar nu mai conținea tot ce stabiliseră.

În noul regulament se va păstra principiul instituit de Radu Mazăre, „primul venit, primul servit”, în ceea ce privește parcările din spatele blocurilor.

Vă recomandăm și:

Zen Residence
energia residence

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Numărul cazurilor de covid a explodat în Constanța, nu și cel al spitalizărilor

Mon Jan 10 , 2022
Numărul cazurilor de covid a explodat în județul Constanța, dar cel al internărilor a crescut de aproape cinci ori mai lent. Prefectura a anunțat o incidență de 1,74 cazuri la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că sunt 1.332 de bolnavi. Cea mai mare parte sunt din municipiul Constanța (800). […]