PNL vrea capul viceprimarului Mitică Babu

dumitru babu
Dumitru Babu, viceprimar al municipiului Constanța

Anul trecut, de 1 aprilie, scriam că Dumitru Babu, viceprimar al municipiului Constanței, și-a dat demisia.

„Acesta și-a motivat decizia prin faptul că nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu așa cum se aștepta. Colegii de partid, dar și mulți constănțeni, îi reproșează mai multe lucruri, printre care faptul că nu a reușit să rezolve problema câinilor fără stăpân, a iluminatului public și că, mai ales, a neglijat mediul de afaceri. În ultimii aproape doi ani, investițiile mari au lipsit.”, scriam atunci.

Deși era o știre scrisă de 1 aprilie, de Ziua Păcălelii, am primit zeci de telefoane de la persoane care m-au întrebat dacă e adevărat. Știau că nu e, dar se gândeau – mai degrabă sperau – că ar putea fi. Exista, încă de atunci, un fond profund de nemulțumire, în rândul anumitor constănțeni, referitoare la activitatea lui Dumitru Babu, Mitică, așa cum îi spun apropiații.

Astăzi, 6 mai 2019, PNL Constanța a făcut o mișcare politică îndrăzneață și va forța demiterea lui Babu.

PNL Constanța va depune un proiect de hotărâre de consiliu local prin care solicită demiterea viceprimarului pentru lipsa de performanță și incapacitatea de a-și exercita atribuțiile, a anunțat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, într-o conferință de presă.

„În 2016, primarul Decebal Făgădau, l-a prezentat pe Dumitru Babu ca fiind un om care a venit din mediul de afaceri iar acest lucru ar fi trebuit să faciliteze relația Primăriei Constanța cu investitorii locali și externi. Noi avem informații că oamenii de afaceri sunt nemulțumiti de modul în care Dumitru Babu a gestionat acestă relație.”, a spus Huțucă.

Bogdan Huțucă
Bogdan Huțucă a anunțat în timpul unei conferințe de presă că cere demisia lui Dumitru Babu (foto: 6 mai 2019, Constanța 100%)

Dacă proiectul nu le va fi acceptat, liberalii vor convoca o ședință extraordinară.Poate face acest lucru cu o treime din consilieri (și are 9 din 27).

Viceprimarul poate fi demis însă cu două treimi din voturi, a precizat Huțucă. Liberalii se bazează însă și pe voturile celorlalte partide, dar și ai altor consilieri, inclusiv la cei din PSD nemulțumiți de Mitică Babu.

Rămâne de văzut cum se va vota, în condițiile în care șeful PMP, Claudiu Palaz a afirmat, recent, că nu trebuie să confundăm actualul PSD cu cel din perioada lui Mazăre. În aceste condiții, nu se știe cum va vota PMP, care face când opoziție în consiliu local, când e la putere. De asemenea, consilierul independent Andrei Popescu a votat, recent, alături de PSD pentru majorarea taxelor și impozitelor.

De asemenea, Bogdan Huțucă a anunţat că liberalii vor sesiza Comisia de disciplină a Primăriei Constanța, în cazul arhitectului șef al Constanței, Mihai Radu Vânturache, pentru modul defectuos în care gestionează eliberarea autorizațiilor de construcţie.

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.