Poate să facă Felicia Ovanesian ce face Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel?

Poate să facă Felicia Ovanesian ce face primărița Elena Lasconi, primărița din Câmpulung Muscel?

Există în mai multe orașe din România garaje proprietate privată care urâțesc orașele. Chiar și în Cluj.

Există însă și soluții legale pentru ca spațiile respective să fie reconvertite pentru a beneficia de ele cât mai multă lume. Procedura pentru exproprierile de interes public, pentru parcuri de pildă, este acum facilă și rapidă. Nu-ți trebuie decât voință și câteva cunoștințe juridice.

În Constanța, există de zeci de ani o duzină de garaje, în zona Flămânda, care sluțesc zona și care încurcă elevii, părinții, și șoferii. Unele dintre ele nu sunt nici măcar folosite ca garaj, ci sunt locuri de depozitat.

Nimeni nu s-a putut atinge de ele pentru că ar fi vorba despre construcții care au primit autorizație e construire. Terenul nu este însă privat, din știința noastră.

Chiar dacă ar fi fost, pot fi desființate.

Iată ce spunea recent primărița din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, fost prezentatoare TV:

„O să rămână multă vreme urât în zonele în care există garaje, care sunt pe proprietate privată. Inclusiv blocurile au grădinile lor, există nişte garaje care sunt pe proprietate privată şi pe astea o să le desfiinţăm la un moment dat, dar nu putem acum. Acum, ne ocupăm de cele care sunt ilegale şi pe care le putem desfiinţa. Şi de cele care sunt pe proprietate privată ne ocupăm, cum face Boc, acum.”

Așadar: Emil Boc poate. O fostă prezentatoare TV poate. Vergil Chițac cu siguranță nu este capabil. Întrebarea care se pune este dacă Felicia Ovanesian, city manager, poate. Vă reamintim, a reușit în acest mandat să mute RAR-ul de unde îl adusese – greșit și fără nicio consultare publică – Decebal Făgădău.

De putut, în opinia noastră, poate. Rămâne de văzut dacă și vrea să le facă o bucurie celor aproape 2.000 de copii de la școală și grădinițele din jur.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se construiește un minicartier rezidențial în satul Cuza Vodă. Va avea 72 de case

mar oct. 4 , 2022
În satul Cuza Vodă se va construi un minicartier rezidențial care va conține 72 de case, cu suprafețe de teren cuprinse între 600 și 1.000 de metri pătrați. Imobilele vor avea parter și două etaje. Radu Elena și Radu Daniel au obținut un certificat de urbanism de la primăria și […]

V-ar putea interesa și: