Podul de la Butelii a fost finalizat. Din păcate, numai pe Facebook

Podul de la Butelii este încă în reabilitare, la trei ani de la anunțarea lucrărilor (foto: Constanța 100%, 15 august 2018)

Podul de la Butelii a fost finalizat, dacă ținem cont de promisiunile de pe pagina de Facebook a Primăriei Constanța. Din păcate, în realitate, nici vorbă de așa ceva.

În data de 16 iulie 2018, dis de dimineață, la ora 08.24, Primăria Constanța anunțat, pe pagina sa oficială de Facebook, că lucrările nu vor mai dura mult. Ba chiar se înainte și o dată pentru finalizarea unui sens de rulare: cel mult trei săptămâni.

„Prima jumătate a Pasajului Cumpenei, porţiune pe care se lucrează în acest moment, va fi gata în cel mult trei săptămâni. Muncitorii montează acum ultima bucată din parapetul marginal care va avea şi funcţie de antifonare, iar în scurt timp se va turna asfaltul”.

Astăzi s-au împlinit patru săptămâni de când s-a făcut această promisiune. Am fost în zona podului de la Butelii pentru a-l traversa pe această porțiune reabilitată. Am găsit, în intersecție, aceeași aglomerație pe care o știți deja. Lucrările, din păcate, nu sunt terminat. Prima jumătate este blocată. Astăzi nu am văzut pe nimeni lucrând. Este zi de sărbătoare pentru bugetari, se pare că și pentru o parte din cei din mediul privat.

Iată ce lucrări mai erau de făcut, după cum spunea, acum o lună, proiectantul Claudiu Rădulescu, pentru Primăria Constanța.

„Podul are lungimea totală de 320 de metri. S-a montat parapetul pe aproximativ 240, 250 de metri, deci mai sunt cam 60-70 de metri de parapet antifonant de montat. Constructorul are în plan ca în scurt timp să toarne cele 540 de tone de asfalt, pe actuala structură de suprabetonare. Este vorba despre un asfalt special care va fi turnat în două straturi. După turnarea asfaltului, va fi montată partea de material special, antifonant, adică, pe structura metalică se montează nişte plăci transparente și apoi vor fi montate rosturile de dilataţie iar apoi se va trece la darea în circulaţie a actualei jumatăţi pe care se lucrează, se mută circulația pe partea pe care se lucrează acum și se intră pe cealalată jumatate, prin scoaterea liniei de tramvai care există acolo, demontarea vechilor parapete și a stâlpilor de iluminat și toate acele operaţiuni care s-au făcut și pe partea pe care se lucrează acum”.

Ce spunea Decebal Făgădău în 2015

Pe 7 decembrie 2015, Decebal Făgădău anunța că podul de la Butelii va intra în reabilitare, și avea convingerea că nu va dura prea mult. Era, atunci, viceprimar cu atribuții de primar.

Ne spunea că termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, dar că va fi gata în numai 6 luni.

„Am convingerea să, prin condițiile pe care le vom insera în caietul de sarcini, proiectul va fi implementat în aproximativ șase luni de zile de la începere, astfel încât să nu creăm un disconfort major celor care locuiesc sau lucrează în acea zonă din oraș”, spunea, în decembrie 2015, Decebal Făgădău.
Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Accident mortal. Șoferul mașinii consumase alcool, motociclistul nu avea permis

Thu Aug 16 , 2018
Un accident mortal a avut loc, joi, 16 august, pe DN 3, în Valu lui Traian. În jurul orei 04 :00, un bărbat, de 28 de ani, fiind sub influența băuturilor alcoolice, 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, a condus autoturismul marca Opel Corsa. La intersecția cu strada Constanţei, […]
accident mortal