Podul de la Butelii se redeschide luni pe o bandă, dar se închide din nou pe cealaltă

pod butelii
Podul de la Butelii este încă în reabilitarea, la patru ani de la anunțarea lucrărilor (foto: Constanța 100%, 15 august 2018)


Podul de la Butelii se redeschide traficului luni, 2 septembrie, pe o bandă, dar se închide din nou pe cea care a fost reparată curând.

„Lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei sunt aproape de final. După ce a fost turnat asfaltul, au fost montate parapetele de protecție și au fost reabilitate rampele de acces către pasaj pe sensul de mers dinspre bulevardul Aurel Vlaicu spre bulevardul I.C.Brătianu, lucrările se mută de luni, 02.09.2019, pe cealaltă parte a podului. Astfel, circulația rutieră va continua să se desfășoare pe câte o bandă pe sens, dar pe partea reabilitată a pasajului. În perioada următoare se va turna ultimul strat de asfalt și se vor continua lucrările de montare a parapetelor de protecție. În paralel cu lucrările de modernizare a podului, administratorul drumului public, SC Confort Urban, va executa lucrări de reabilitare a rampelor de acces.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Vă reamintim că primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a cerut consilierilor județeni BANI pentru Podul de la Butelii, dar n-a primit nimic.

În ședința CJ de pe 24 iulie s-a votat și alocarea unor sume pentru primării. De obicei, banii ajungeau la primăriile din județ, nu și la municipiul Constanța. Acum însă, orașul Constanța, un oraș bogat, cum spunea primarul Decebal Făgădău, ar fi trebuit să primească 1,5 milioane lei. Banii erau necesari pentru continuarea lucrărilor de la pasjul Cumpenei, adică la podul de la Butelii.

Sumele provin din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 care se repartizează unităților administrativ-teritoriale pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din  județ, în mod justificat, nu le pot finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Proiectul a fost votat numai de PSD. Liberalii au votat împotrivă. Votul a produs și mică dispută verbală între președintele CJC, Horia Țuțuianu.

Pe 7 decembrie 2015, Decebal Făgădău anunța că podul de la Butelii va intra în reabilitare, și avea convingerea că nu va dura prea mult.

Era, atunci, viceprimar cu atribuții de primar.

Ne spunea că termenul de execuție este de 12 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, dar că va fi gata în numai 6 luni.

„Am convingerea să, prin condițiile pe care le vom insera în caietul de sarcini, proiectul va fi implementat în aproximativ șase luni de zile de la începere, astfel încât să nu creăm un disconfort major celor care locuiesc sau lucrează în acea zonă din oraș”, spunea, în decembrie 2015, Decebal Făgădău.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Doi frați, de 17 și 18 ani, au murit înecați în Mamaia

Fri Aug 30 , 2019
Doi frați, în vârtsă de 17, respectiv 18 ani, au murit înecați în Mamaia, astăzi, 30 august 2019. Reprezentanții ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în zona plăjii Luna Beach, Hotel Modern, în urma unui apel la 112. La fața locului s-au deplasat și cadrele medicale. Au intervenit și […]