Polaris a câștigat contractul de salubrizare pentru întreg județul Brăila

Polaris M Holding a câștigat contractul de salubrizare pentru tot județul Brăila, inclusiv municipiul reședință de județ.

Primarul din  Brăila, Viorel Marian Dragomir, a anunțat pe rețeaua socială că Brăila are din 19 iunie 2024 un contract nou de salubrizare (care l-a înlocuit pe cel cu fostul operator unic – asocierea RER).

Polaris se va ocupa de strângerea gunoiului din municipiu și județ.

Primarul a anunțat că a fost semnat contractul aferent cu Asociația de Dezvoltare Intracomunitară (ADI – asociere dintre localități din județ și Consiliul Județean) Eco Dunărea Brăila la un preț mai mic decât fusese cel din contractul cu asocierea RER.

Precizăm că Brăila s-a confruntat în ultimele luni cu o criză a gunoaielor. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a declarat stare de alertă în întreg judeţul începând cu 11 iunie, pentru 30 de zile, după ce fostul operator de salubritate a refuzat să mai ridice gunoiul. Firma ceruse o majorare de aproape 50% a tarifului, iar autorităţile au refuzat.

„În temeiul dispoziţiilor art. 4^3 alineat 2, din OUG 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, declară starea de alertă la nivelul judeţului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministrul al afacerilor interne, şi a Hotărârii nr 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această situaţie a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activităţii de colectare şi transport deşeuri, ceea ce duce la afectarea sănătăţii populaţiei şi poluarea excesivă a mediului”, transmiteau reprezentanții Prefecturii Brăila.

Odată cu venirea Polaris în județ, colectarea gunoaielor a intrat în normal.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

11 comentarii la “Polaris a câștigat contractul de salubrizare pentru întreg județul Brăila

  1. Cînd vine ca avem pe a doua săptămâna si stam cu gunoiul la poarta a trecut alegerile și numai facem nimic poate trimiteți flota sa ia gunoiul

    1. Este o mizerie de nedescris tot orașul,muște,șobolani. Gunoiul nu se ridică. Veniți pe Calea Galați colț cu Rahovei să vedeți d le Primar.

  2. Am platit pe tot anul se ridica gunoiul săptămânal, dar acum primăria ne returnează banii pe săptămânile in care nu s-au ridicat ? Nu cred pt că au ridicat salariile la Consiliul județean bravo.

  3. Salubrizarea stradala când? E o mizerie de neimaginat pe străzi! Cine credeți ca o să vă mai aleaga!

  4. Calea Galați colț cu Ștefan cel Mare este o persoană care vinde pepeni. Este o mizerie de nedescris nimeni nu face curățenie. Cei care au obținut autorizație să vândă pepeni ar trebui să aibă ca obligație să facă curățenie .

  5. Pai RER a reziliat contractul deoarece din taxa de salubrizare,primaria lua 60% si RER 40%, ca de, de unde sa plateasca atatia bugetari lenesi si incompetenti.Cand RER au venit si au solicitat un procent mai mare, onor primarul s-a simtit tare ofensat si a refuzat aceasta solicitare.Ca atare a scornit aceasta poveste cu 50% marire a taxei de salubrizare solicitata de RER, care in fapt este o minciuna sfruntata

  6. Dacă se laudă ca prețul este mai mic diferenta de preț o regăsește cetățeanul în factura de anul viitor sau alta metodă
    Dacă era mai scump plăteam diferența sigur

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Prețul apartamentelor atinge noi maxime: creștere de 17% în ultimul an

lun iul. 1 , 2024
În iunie 2024, prețurile apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au înregistrat o creștere de 17% comparativ cu luna iunie a anului trecut, conform celor mai recente date de pe Storia. La capitolul contactărilor, datele arată că în luna mai a acestui an au fost cu 47% mai multe interacțiuni […]

V-ar putea interesa și: