Polaris continuă distribuirea celor 30.000 de pubele galbene destinate colectării selective a deșeurilor

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Polaris M Holding impreuna cu Primaria Muncipiului Constanta continua programul de distribuire a celor 30 mii de pubele galbene destinate colectarii selective a deseurilor.

Azi, 24.08.2020, s-au distribui pubele pe strazile Salciilor (intre soseaua Mangaliei si str. Comarnic), Amurgului (intre soseaua Mangaliei si str. Comarnic), Comarnic (intre str. Pandurului si str. Dragan Scarlat), str. Sergent Dragan Scarlat, str. Sergent Ion Olteanu si str. Sergent Nicolae Grideanu.

Marți, 25.08.2020, vor fi distribuite pe strazile Liliacului, Lanului, Brazdei, Lt. Stefan Panaitescu si Soarelui. În situatia in care, intr-o anumita zi, nu sunt acoperite toate strazile prevazute in program, distribuirea va continua in urmatoarea zi. Toate cele 30 mii de pubele vor ajunge in toate cartierele de case ale orasului.

Daca proprietarii gospodariilor nu vor fi gasiti acasa in momentul distribuirii pubelelor, acestia au posibilitatea de a-si ridica pubela, pe baza actului de proprietate si a cartii de identitate, de la sediul Polaris M Holding, str. Spiru Haret, nr. 2 A, Constanta, de luni-vineri, intre orele 08:00 – 14:00.

Persoanele care locuiesc in zona de case vor primi impreuna cu pubela galbena si un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectiva a deseurilor) in care se regasesc informatii despre tipurile de deseuri care trebuie depozitate in pubela galbena si cum se depoziteaza corect aceste deseuri. De asemenea, in acest pliant se regaseste si ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbena va fi scoasa in fata portii si va fi ridicata in ziua mentionata pe pliant. Deseurile reciclabile vor fi colectate zilnic, de catre o autospeciala, destinata acestor tipuri de deseuri, si apoi transportate la statia de sortare si reciclare unde vor fi resortate pe categorii si culori. In urma procesului de reciclare se obtin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum si alte materiale

Saptamana trecuta s-au distribuit 700 de pubele galbene folosite exclusiv pentru deseuri reciclabile, in urmatoarele cartiere: Poarta 6, Abator, Km 5 si Km 4-5.COLECTAREA SELECTIVA INCEPE, in primul rand, DE ACASA.

„Va rugam sa nu amestecati deseurile menajere cu cele reciclabile. In pubela galbena se depoziteaza numai deseuri reciclabile din plastic, hartie/ carton si metal. Presati / rupeti in bucati mai mici deseurile din ambalaje inainte de a le depune in pubela galbena, in acest mod de foloseste la maxim capacitatea pubelei. Deseurile se biodegradeaza (descompun) foarte greu, unele dintre ele nu se degradeaza niciodata. Colectam selectiv deseurile si astfel reducem cantitatea de deseuri care ajunge la groapa de gunoi si implicit ne protejam sanatatea si mediul inconjurator. Este interzisa amestecarea deseurilor, abandonarea si depozitarea acestora in afara spatiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011”, precizează reprezentanții Polaris M Holding.

Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • ELDORADO CAREVASAZICA

  Felicitari POLARIS! Felicitari Primaria Constanta! Poate transmiteti virusul bunelor practici si la Primaria HARSOVA, ale carei notabilitati sa ramana contaminate de aceasta idee civilizatoare prin care sa inlocuiasca sacul galben de plastic, aruncat peste gard si luat de vant in toate directiile cu pubela galbena iar tractorul celebru cu remorca, din epoca de trista amintire cu o autospeciala pentru vremuri noi. In rest, sanatosi sa fim ca sa putem sa consumam si sa avem ce sa aruncam, unii in pubele altii in saci!

Leave a Reply

Your email address will not be published.