Polaris: cum să colectăm separat deșeurile

Colectarea separată a deșeurilor este modalitatea cea mai ușoară de a ne proteja sănătatea și de a da o mână de ajutor mediului înconjurător. Practic, mai multă reciclare înseamnă mai puține depozite de deșeuri, deci mai puțină poluare, spun reprezentanții companiei Polaris M Holding.

In municipiul Constanta, fiecare cetatean, care locuieste in zona de blocuri, are posibilitatea de a depune deseurile reciclabile in recipiente de tip iglu, in platforme modulare sau in 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗰𝘂𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻𝗮.

Containerele galbene sunt amplasate langa platformele pentru deseuri menajere. Fiecare container galben este inscriptionat cu informatii despre tipul deseurilor care se depun in acesta.

Putem 𝗱𝗲𝗽𝘂𝗻𝗲 𝗶𝗻 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗮𝗶𝗻𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗴𝗮𝗹𝗯𝗲𝗻 deseuri de ambalaje precum:

📦𝗛𝗔𝗥𝗧𝗜𝗘 𝘀𝗶 𝗖𝗔𝗥𝗧𝗢𝗡

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: cutii de pizza (fara grasimi pe ele), ziare, reviste, flyere, caiete, carti, plicuri, cartoane de oua, cutii, cutii de pungi de hartie curate, cutii de cereale.

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮

Pentru a micsora volumul acestora, cartoanele trebuie pliate / strivite / taiate in bucati inainte de depozitare.

🥫🥤𝗣𝗟𝗔𝗦𝗧𝗜𝗖 𝘀𝗶 𝗠𝗘𝗧𝗔𝗟

𝗦𝗲 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮: sticle de plastic din PET (sticle transparente sau colorate pentru bauturi -apa, suc, bere, ulei), folia de plastic de la baxurile de apa, recipiente din plastic (lazi, sticle de iaurt, lapte, caserole, sticle de detergent, balsam, sampon), pungi alimentare, ambalaje tetra pack — cutii de lapte sau suc care arata ca hartia (acestea trebuie colectate la plastic, NU la hartie), pahare și recipiente din plastic, bidoane, cutii, ghivece, tavi de bucatarie din plastic, ambalaje de protectie din plastic (polistiren).

𝗖𝘂𝗺 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗽𝗼𝘇𝗶𝘁𝗲𝗮𝘇𝗮

1️⃣Goleste deseurile reciclabile de resturi de mancare;

2️⃣Clateste cu apa rece ambalajele din plastic murdare;

3️⃣Striveste / pliaza / depoziteaza ambalajele din plastic in containerul galben/ sacul galben, containere de tip igloo.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “Polaris: cum să colectăm separat deșeurile

  1. Containere sau mașină pentru vegetale când amplasați sau vin la case? Rampa pentru gunoi vegetal aveți? Legea s-a dat, dar la noi întâi dăm amenzile și apoi găsim soluțiile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Conductele RADET sunt atât de ciuruite încât regia mai angajează 14 sudori

mar feb. 2 , 2021
Conductele RADET sunt atât de ciuruite încât regia mai angajează 14 sudori. Regia a anunțat că are mai multe posturi vacante.   Post vacant Nr. de posturi vacante Sudor (electric și/sau autogen) 14 Automacaragiu (macara rutieră Telemach ht 125) 2 Operator auxiliar (post compatibil cu calificarea de lăcătuș mecanic, instalator […]
radet constanța

V-ar putea interesa și: