Polaris face precizări suplimentare cu privire la colectarea separată

Polaris M Holding desfășoară, la nivelul municipiului Constanța, o campanie ce vizează creșterea gradului de informare și încurajare în rândul populației, de a colecta separat deșeurile. Totodată, această inițiativă atrage atenția și asupra consecințelor pe care le poate avea nerespectarea regulilor de colectare separată.

Astfel, conform art.16, alin. 2 din OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, echipele de control din cadrul Polaris au desfășurat acțiuni de verificare a conținutului recipientelor în cartierele de case și blocuri, pentru a identifica eventualele neconformități. În situația în care, recipientele conțin alte deșeuri decât cele pentru care au fost destinate, echipele de control vor lipi pe recipiente o etichetă și un pliant cu informații despre modul în care se colectează corect deșeurile și vor refuza colectarea.

Conform Legii 101/2006, utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii, în recipiente diferite în funcție de categoria acestora.

„Modul în care alegem să renunțăm la deșeurile pe care le producem în propria gospodărie, și nu numai, poate avea un impact major asupra mediului înconjurător. Colectarea separată a deșeurilor reprezintă un gest mic, pe care fiecare dintre noi îl poate realiza cu ușurință, pentru a trăi într-un mediu mai curat. Deși inițiativa individuală de a colecta separat este lăudabilă, fără un efort colectiv și crearea unei comunități responsabile, rezultatele nu vor fi semnificative.”, au subliniat reprezentanții Polaris.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

10 thoughts on “Polaris face precizări suplimentare cu privire la colectarea separată

 1. Puneti camera la gunoi,pt ca vin seara diverse dube descarca masina si pleca,si noi sa supotam consecintele?
  Sau vin tot felul de masina opresc si arunca gunoiul,romii rascolesc,le da pe jos
  Si alt aspect pune ti pubele colorate inchise etans
  Hartia care spuneti ca o puneti pe pubela cade,noapea noi nu vedem daca scrie sau nu
  Si atunci de acord cu dv.
  Igienizati deratizati spatiile,spalatile nu am vazut pe nimeni facand asta,sunt sobolani

 2. Polaris sa faca public contractul in vigoare cu Primaria ca sa aflam unde se duc banii nostri (peste 6 milioane de euro pe luna )?

 3. Polaris m este plătit f.bine din banii constănțenilor,sa ridice și sa igienizare platformele de gunoi și nu sa ma oblige pe mine,sa arunc selectiv gunoiul.Mai mult au pretenția ca asociațiile de proprietari sa cumpere de la ei pubelele.Pai,de ce-i mai plătim pe ei,doar sa ridice f.rar gunoiul?Rușine Primăriei ca nu știe sa-i pună la punct,pe smecherii ăștia,de la Polaris’M…

 4. Polaris, firma de succes….
  Ce credeți , primarul PNL mai prinde un mandat după mizeria de pe șoselele orașului ? Eu cred ca nicio entitate politica, aflata momentan în conducerea orașului nu va mai pupa vreun mandat .

  1. O fi o întrebare la mișto, sau chiar nu știti? La reciclabile stimata doamna, adică la cele metalice. La deșeuri menajere. Dacă nici asta nu știm, sa punem resturile din gospodărie intr o punga, și hârtie, cartoane, plastice, metal în alta punga la reciclabile, ne meritam soarta. Suntem cu 50 de ani în urma fata de UE…. Și la acest nivel. Suntem pe locul 2, statistic, la nr. de câini. Nu s au pus la socoteala, maidanezii, sigur suntem pe 1. Ies posesorii de animale de companie cu ei la plimbare. Deh… Suntem UE… Face câinele pe trotuar, nicio problema, sa facă ca de aia e caine🤦‍♂️. Din 100 de iubitori de animale, 2 sau maxim 3, strâng rahatul câinelui, ASA CUM AR TREBUI. Asta am înțeles noi, ca suntem cetățeni UE. Mai avem puțin și suntem pe locul 1 la consum de droguri, dacă numai în București și Ilfov sunt 750.000 🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Asa zicea o televiziune. Ce mai….. Altfel am înțeles noi, asa zisele valori UE.

 5. Faceți curat mai întâi în zonele rezervate colectării gunoiului, că nu ne putem apropia de ele. Este o mizerie și un miros de se întoarce stomacul pe dos.
  Uleiul ars din gospodării, pe care-l depozităm în bidoane de 5 litri, unde îl ducem?
  Hotărâți o dată și un loc, unde putem să-l aducem!
  Dacă tot vă preocupă curățenia orașului, începeți cu ” POLARIS ” !
  Lăsați amenzile! Nu ne mai amenințați!
  Noi plătim anual o sumă pentru
  igienizarea orașului!
  Cer corectitudine din partea firmei!
  Succes!

 6. Nu era suficient că ghena cu doar 3 pubele jegoase destinate depozitării gunoiului selectat si fără capace erau folosite de mai multe asociatii de proprietari din zona Tomis Nord plus spatiile comerciale din zonă, acum aduc gunoiul si cei de la blocul turn. Cum faceți să depistați asociația vinovata pentru neselectarea gunoiului? De ce nu vă organizați mai întâi și pe urmă să emiteti pretenții?

 7. Selectam gunoiul,urmeaza sa spalam ambalajele de plastic si pet-urile,sa maruntim hartia si astfel facem jumatate din treaba firmelor de reciclare,devizul si cheltuielile scazand automat.Si firmele sunt tot ale lor.Incasari de milioana de euro lunar si ei isi bat joc de oamenii orasului.Pui 2 la suta fond de salarii,5 la suta cheltuieli cu combustibilul,3 la suta fond de reparatii si intretinere,2 la suta utilutati si… iar restul banilor unde sunt?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Doi sirieni au încercat să intre în România ascunși în rulouri de tablă

joi sept. 21 , 2023
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, doi cetăţeni sirieni care au încercat să treacă ilegal frontiera din Bulgaria în România, ascunși în remorca unui autocamion. În data de 20.09.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, s-a […]

V-ar putea interesa și: