Polaris: „Înainte de a arunca la coșul de gunoi un produs, trebuie să ne întrebăm dacă acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat”

Polaris: „Înainte de a arunca la coșul de gunoi un produs, trebuie să ne întrebăm dacă acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat”

Tendinta generala este de a privi deseurile ca pe niste materiale fara valoare, care, de cele mai multe ori, ajung la rampa de gunoi. O parte din aceste deseuri sunt materiale reciclabile (hartie, carton, plastic, aluminiu, metal, sticla) care se pot reintoarce in circuitul de productie, sub forma de materie prima secundara, din care se obtin noi obiecte, cu, conditia sa fie colectate separat in mod corect.

Cum putem #𝗿𝗲𝗱𝘂𝗰𝗲 cantitatea de deseuri pe care o generam?

Pentru a proteja mediul, a reduce poluarea si a economisi resursele naturale este necesar sa respectam principiul celor 3 R: reducere – reutilizare – reciclare a produselor. Intr-un cuvant, trebuie sa generam mai putine deseuri.

„Astazi, mentionam importanta #𝗿𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗶𝗶 produselor pe care nu le mai folosim. Inainte de a arunca la cosul de gunoi un produs, trebuie sa ne punem intrebarea daca acel produs poate fi reutilizat sau poate fi reparat. Poate noua nu ne mai este de folos dar ii poate fi util unei alte persoane. Daca reutilizam un produs economisim energie, timp, bani si, bineinteles, resurse.”, spun reprezentantii Polaris M Holding.

Cum putem #𝗿𝗲𝘂𝘁𝗶𝗹𝗶𝘇𝗮 produsele de care nu mai avem nevoie? Putem vinde, dona sau schimba utilitatea produsului, il putem transforma, cu ajutorul imaginatiei, intr-un alt produs.

De exemplu, putem reconditiona o haina sau o pereche de blugi care nu se mai poarta.Putem dona haine, accesorii, piese de mobilier functionale, carti etc. Prin reutilizare putem amana drumul “deseurilor” catre rampa de gunoi.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.