Polaris, lecție de ecologie la Școala „Jean Bart” din Constanța

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” Constanța i-au primit pe reprezentanții Polaris M Holding pentru lecția de ecologie, în cadrul programului Național Săptămâna Verde.

Elevii clasei pregătitoare și, respectiv, clasei a- IV-a au învățat că cel mai important pas în procesul reciclării este colectarea separată, au aflat ce tipuri de deșeuri se colectează și cum se realizează acest proces în mod corect, de ce este important să colectăm separat și ce se întâmplă cu deșeurile după ce ajung la stația de sortare și reciclare.

Copiii au înțeles că pentru a se realiza sortarea corectă a deșeurilor, în fiecare casă ar trebui să existe 2 coșuri de gunoi, unul pentru colectarea deșeurilor reziduale și unul pentru materiale reciclabile. Amestecarea celor două fracții duce la contaminarea deșeurilor reciclabile și la imposibilitatea sortării acestora la stația de reciclare.

După ce s-a încheiat partea teoretică a lecției, fiecare elev a învățat cum să colecteze corect deșeurile, în mod practic, urmând pașii corecți.

„Scopul lecției de ecologie este de a schimba comportamentul și modul în care elevii se implică în rezolvarea problemelor de mediu. Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor. Prin alegerile pe care le facem zilnic putem schimba viitorul planetei. Mulțumim doamnelor învățătoare, Dragalina Oana Georgiana și Marin Florentina, precum și elevilor pentru invitație!”, au precizat reprezentanții Polaris.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ana-Maria Vătămanu, președintele ADDJC, la deschiderea SMART ENERGY Expo 2023: „Suntem impresionați de numărul mare de expozanți și de soluțiile inovatoare propuse de ei în domeniul energiei verzi”

joi mai 25 , 2023
Cea de-a doua ediție a SMART ENERGY Expo 2023, organizată de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie și Agricultură Constanţa împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, Asociaţia pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene și Consiliul Judeţean Constanţa, are loc în perioada 25 mai – 28 mai, la Pavilionul […]

V-ar putea interesa și: