Polaris M Holding Constanța distribuie gratuit 30.000 de pubele destinate selectării colective a deșeurilor

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aproximativ 30.000 de pubele galbene, destinate colectarii selective a deseurilor, vor fi distribuite gratuit de catre Polaris, impreuna cu Primaria Municipiului Constanta, proprietarilor care locuiesc la case.

Incepand cu 18 august, Polaris a demarat programul de inlocuire a sacului galben cu pubela galbena. Astfel, fiecare gospodarie din oras va fi dotata cu o pubela galbena de 120 l, in care constantenii vor putea depune numai ambalaje necontaminate (care nu contin resturi alimentare) din hartie/ carton, plastic si metal provenite din gospodaria proprie.

Primul cartier unde s-au distribuit sute de pubele galbene a fost Poarta 6, urmand ca restul de pubele, pana la 30 de mii, sa fie distribuite in toate cartierele orasului.

Persoanele care locuiesc in zona de case vor primi impreuna cu pubela galbena si un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectiva a deseurilor) in care se regasesc informatii despre tipurile de deseuri care trebuie depozitate in pubela galbena si cum se depoziteaza corect aceste deseuri. De asemenea, in acest pliant se regaseste si ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbena va fi scoasa in fata portii si va fi ridicata in ziua mentionata pe pliant.

colectare selectiva polaris

Deseurile reciclabile vor fi colectate zilnic de catre o autospeciala destinata acestor tipuri de deseuri si transportate la statia de sortare si reciclare unde vor fi resortate pe categorii si culori. In urma procesului de reciclare se obtin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum si alte materiale.

COLECTAREA SELECTIVA INCEPE, in primul rand, DE ACASA!

„Va rugam sa nu amestecati deseurile menajere cu cele reciclabile. In pubela galbena se depoziteaza numai deseuri reciclabile din plastic, hartie/ carton si metal; Presati deseurile din ambalaje inainte de a le depune in pubela galbena, in acest mod de foloseste la maxim capacitatea pubelei; Deseurile se biodegradeaza (descompun) foarte greu, unele dintre ele nu se degradeaza niciodata. Daca, colectam selectiv, reducem cantitatea de deseuri care ajunge la groapa de gunoi si implicit ne protejam sanatatea si mediul inconjurator. Este interzisa amestecarea deseurilor, abandonarea si depozitarea acestora in afara spatiilor special amenajate, conform Legii nr. 211/2011.”, au transmis reprezentanții Polaris M Holding Constanța.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.