Polaris M Holding a împrăștiat 455 de tone de material antiderapant. 135 de angajați curăță zăpada și gheața

polaris
Angajați ai Polaris M Holding curăță gheața și zăpada de lângă o trecere de pietoni din Constanța

În urma precipitațiilor înregistrate, pentru asigurarea unor condiții optime circulației autovehiculelor, Polaris M Holding a împrăștiat material antiderapant pe străzile principale și secundare din municipiul Constanța, cu 13 sărărițe, în cursul zilei de ieri și în perioada nopții.

Totodată, 27 de utilaje cu lamă (22 mari și 5 utilaje de mici dimensiuni) au acționat pe străzile din municipiul Constanța pentru degajarea zăpezii de pe carosabil, fiind repartizate în toate zonele orașului astfel: Poarta 1 (2 utilaje lamă cu sărăriță), bd. Ferdinand – bd. Tomis (1 sărăriță și 2 lame), bd. Mamaia – Pescărie (1 sărăriță și 2 lame), bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu (1 sărăriță și 3 lame), str. Suceava – Boema (1 sărăriță și 2 lame), bd. I.C. Brătianu (1 sărăriță și 3 lame), șos. Mangaliei – bd. 1 Mai (1 sărăriță și 3 lame), bd. I.C. Brătianu-Cora (1 sărăriță și 2 lame), bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei (1 sărăriță și 3 lame).

Pentru combaterea poleiului utilajele Polaris M Holding au împrăștiat 455 tone de material antiderapant.

De asemenea, începând cu ora 07:00, 135 de angajați ai societății, repartizați în șase zone ale orașului, acționează pentru curățarea zăpezii și a gheții de pe trecerile de pietoni, pasaje pietonale, trotuare și din stațiile de autobuz.

Alte 30 de persoane asistate social și persoane care prestează muncă în folosul comunității ajută la degajarea zăpezii de pe treptele Policlinicii Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei“, ale Spitalului de Boli Infecțioase, unităților de învățământ, instituțiilor publice.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Orice problemă poate fi semnalată de constănțeni permanent la nr. de tel:

  1. Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
  2. Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0241/48.81.71; 0722.54.53.66;
  3. Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
  4. Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05.Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Cazinoul din Constanța, în topul clădirilor de patrimoniu europene aflate în pericol

mar ian. 16 , 2018
Cazinoul din Constanța a fost inclus în topul clădirilor de patrimoniu europene aflate în pericol. Topul este alcătuit de organizația Europa Nostra, înființată în 1963, în Paris, și de Institutul Bași cuprinde 12 clădiri. În martie se vor alege 7 dintre ele. „Este foarte probabil ca acoperişul monumentului să se […]

V-ar putea interesa și: