Polaris M Holding: Planifică cumpărăturile, dar înainte: regândește, refuză, redu, reutilizează, reciclează, repară, înlocuiește

15 martie este Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor. Tema de anul acesta, Tackling Plastic Pollution, se concentrează pe rolul important, pe care îl pot juca consumatorii, guvernele și companiile în abordarea crizei globale a poluării cu plastic.

„Chiar dacă în timpul pandemiei a crescut consumul plasticului de unică folosință, din cauza consumului de mâncare distribuită în regim take-away sau home-delivery, se pare ca suntem mai dispuși să cheltuim mai mult pe ambalaje durabile și că am devenit mai conștienți în alegerile noastre .Combaterea poluării cu plastic și a consumului excesiv poate deveni o prioritate pentru consumatori doar daca piața se va schimba sistematic și doar dacă guvernele și companiile producătoare se vor implica total. Drepturile consumatorului si anume: Dreptul la siguranță, Dreptul la informare, Dreptul la alegere, Dreptul de a fi auzit, Dreptul la educația consumatorilor, Dreptul la satisfacerea nevoilor de bază și Dreptul la un mediu sănătos și susținutse transforma astăzi și în obligații civice. Cu siguranță și tu te poți implica direct! Planifică cumpărăturile, dar înainte: regândește, refuză, redu, reutilizează, reciclează, repară, înlocuiește.”, transmit reprezentanții companiei Polaris, cu ocazia zilei de 15 martie.

„Dezvoltă personal și in cercul tau de prieteni – practici mai durabile, utilizând modelul cercului de gestionare a deșeurilor de 7R: Rethink, Refuse, Reduce, Reuse, Recycle, Repair, Replace.”, este concluzia mesajului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O stație CT BUS care deservește linia 14 a fost mutată

lun mart. 15 , 2021
CT BUS anunță publicul călător că, începând cu data de 15.03.2021, stația ,,ENEL” de pe str. Nicolae Iorga, ce deservește linia 14, a fost mutată cu aproximativ 150 de metri spre Spitalul Județean. Măsura a fost luată în urma numeroaselor solicitări făcute de către călători.   „Vă mulțumim pentru sugestiile […]
Mutare-statie-CT-BUS-Spitalul-Judetean-2

V-ar putea interesa și: