Polaris spune că utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină

2

Începând cu data de 15.01.2016, comandamentul de iarnă, din cadrul companiei Polaris M Holding, este pregătit să preîntâmpine situaţiile de urgenţă, în cazul apariţiei unui nou val de zăpadă pe străzile municipiului Constanţa.

La ora transmiterii acestui comunicat, circulația se desfășoară în condiții normale, fără ca traficul rutier și pietonal să fie afectat. Dacă apar condiţii meteo nefavorabile, sunt pregătite să intervină, în orice moment, următoarele utilaje de deszăpezire: 8 sărăriţe (dotate cu echipamente pentru împrăştiat material antiderapant), 21 de pluguri, 50 de utilaje ( buldo excavatoare și wole) care vor înlătura zăpada din intersecții, în cazul în care stratul de zăpadă depășește 15 cm; utilaje multifuncţionale de dimensiuni mici ce pot fi echipate cu pluguri şi împrăştietoare de material antiderapant ce vor acţiona în zone înguste, precum zona peninsulatra, străzi inguste etc.

Utilajele de deszăpezire vor acţiona cu prioritate în intersecţii, sensuri giratorii, pante, artere principale, instituţii publice. După finalizarea acestor zone, utilajele vor fi împărţite pe cartiere şi străzi secundare. În plus, cei 80 de muncitori care îndepărtează manual zăpada şi poleiul vor acţiona în următoarele zone: intrări în unităţi sanitare, treceri de pietoni, refugii RATC, unităţi de învăţământ, instituţii publice etc.

5

Stocul de material antiderapant, estimat pentru sezonul rece 2015 – 2016, ajunge la 6000 tone (nisip şi clorura de sodiu). Cantităţile de material antiderapant utilizate pentru combaterea zăpezii şi poleiului se pot suplimenta în funcţie de condiţiile meteorologice, astfel încât activitatea sa se desfăşoare în condiţii optime.

În perioadele cu ninsori abundente, cetăţenii sunt rugaţi să utilizeze mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismelor proprii, iar dacă situaţiile de urgenţă impun utilizarea autoturismelor, aceştia sunt sfătuiţi să nu-şi parcheze maşinile pe marginea drumului pentru a nu îngreuna intervenţia utilajelor de deszăpezire. De asemenea, conducătorii auto trebuie să evite parcarea în apropierea copacilor, pentru a evita riscul de prăbuşire al acestora.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

14 cartiere din orașul Constanța au probleme în alimentarea cu apă, din cauza unei avarii ENEL

Sun Jan 17 , 2016
In urma unei avarii Enel, in intervalul 14,29 – 14,40, statia de pompare si tratare Palas, de pe b-dul Aurel Vlaicu din Constanta, a ramas fara energie electrica. In aceste conditii, abonatii constanteni din cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa […]