Poliția a amendat administratorul popasului din Valu Traian, după ce la un TelVerde s-a anunțat că acolo are loc o petrecere

În cursul zilei de ieri, 16 octombrie, în jurul orei 21:30, polițiștii Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi de către un operator TelVerde cu privire la faptul că, la un popas turistic din localitatea Valu lui Traian, județul Constanța, ar avea loc o petrecere cu mai multe persoane, care nu ar respecta prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La fața locului, polițiștii au constatat că este vorba despre un eveniment privat, în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 40 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) în spații închise.

Administratorul societății comerciale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Având în vedere Hotărârea Guvernului nr. 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, IPJ Constanța reamintește care sunt principalele modificări legislative și măsuri luate de către autorități pentru diminuarea impactului tipului de risc.

Astfel, sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 cuprinse în Anexa nr. 3 din H.G. 856/14.10.2020. De asemenea, se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Citește și: Masca, obligatorie în unele spații publice. Modificări în programul școlilor

În plus, prin legislația actuală se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente. În același timp, se interzice organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, terase, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

De asemenea, potrivit legii, se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

În același timp, în interiorul localităților se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, se menține închiderea temporară a localităților Lipnița și Dobromir din județul Constanța. 

În plus, potrivit legii, nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în următoarele domenii: activități în piscine, locuri de joacă și săli de jocuri.

În interiorul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici nu se permite exploatarea locurilor de joacă, a sălilor de jocuri, precum și a activității barurilor, cluburilor și discotecilor.

Polițiștii constănțeni efectuează zilnic activități de prevenire, combatere și limitare a răspândirii infecției cu COVID-19.
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

3.952 de cazuri noi de coronavirus, 63 de morți. Incidența în toate județele

sâm oct. 17 , 2020
Până astăzi, 17 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 176.468 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 129.556 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.952 cazuri noi de persoane infectate cu […]
coronavirus incidenta

V-ar putea interesa și: