Poliția Constanța interzice accesul mașinilor de școală pe mai multe artere

Bulevardul Tomis este interzis mașinilor de școală până pe 15 septembrie

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a luat decizia de a interzice accesul mașinilor de școală pe mai multe artere.

Printre zonele interzise se află și cea în care se desfășura până acum examenul propriu-zis.

Astfel, pregătirea practică în vederea susținerii examenului pentru obținerea permisului de conducere în municipiul Constanța nu se poate face pe strada Soveja, de la intersecția cu bulevardul Mamaia până la intersecția cu strada Primăverii, dar nici pe străzile Chiliei, Maramureș, Ion Andreescu, Războieni.

De asemenea, este interzis perimetrul format de strada Mihai Viteazu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Traian), strada Traian (de la intersecția cu strada Mihai Viteazu până la intersecția cu bulevardul Tomis), strada Termele Romane (bulevardul Marinarilor), bulevardul Regina Elisabeta, strada Remus Opreanu, strada Lebedei, strada Mircea cel Bătrân (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), bulevardul Tomis (din Piața Ovidiu până la intersecția cu bulevardul Ferdinand), străzile din interiorul perimetrului (ex. strada Ecaterina Varga, strada Mihail Kogălniceanu (de la intersecția cu bulevardul Ferdinand până la intersecția cu strada Dragoș Vodă), strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, strada Marcus Aurelius, strada Sulmona, strada Arhiepiscopiei, fără ca enumerarea să aibă caracter limitativ) și parcarea din vecinătatea Porții de acces nr. 1 a Portului Constanța.

În plus, până pe 15 septembrie nu au voie pe bd. Mamaia, de la intersecția cu str. Soveja până la intersecția cu str. Lotus, , pe bd. Mamaia Nord și pe bd. Tomis, din Piața Ovidiu până la intersecție cu Aurel Vlaicu.

Decizia a fost semnată astăzi, 5 iunie, de Ciprian Sobaru, împuternicitul șefului Serviciului Rutier din cadrul IPJ Constanța, Cel mai probabil, se va aplica de mâine.

Cine încalcă regulile primește 4 sau 5 puncte-amendă.

Decizia Serviciului Rutier a fost emisă în data de 5 iunie 2019

Examinarea cursanților în vederea obținerii permisului de conducere în municipiul Constanța se poate desfășura pe toate străzile deschise circulației rutiere, cu următoarele excepții:

  • în perioada 1 mai – 15.09 este interzis accesul pe bulevardul Mamaia (de la intersecția cu strada Soveja până la intersecția cu strada Lotus), pe bulevardul Mamaia Nord (de la intersecția cu strada Lotus până la intersecția cu bulevardul Năvodari).
  • pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere se va realiza în județul Constanța, pe toate drumurile deschise circulației rutiere (cu excepția A2 și A4).

Instructorii auto pe care i-am consultat nu au comentat decizia și spun că, desigur, o vor respecta. Rămâne de văzut cum vor reacționa cursanții care, mai mult ca sigur, vor dori să conducă și pe aceste străzi și bulevarde, pe care le vor folosi cu siguranță în mod frecvent după ce vor trece examenul.

„Problema cea mai aspră este următoarea: noi daca avem elevi picați cât de curând vom avea școlile închise de către A.R.R. pentru ca nu avem procent de promovabilitate. E un cerc vicios. Azi, dacă un elev da sala, orașul il susține in 20 august pentru prima data. În aceasta perioada el așteaptă si uita ce a învățat. Eu trebuie cumva sa îl forțez să facă pregătire suplimentara, ceea ce înseamnă alte costuri. Daca omul refuza sa facă, eu știu ca o sa pice, nu am nici o pârghie legală să nu îl las să dea traseul. Eu ma înregistrez cu picați, procentul de promovabilitate scade, școala se va închide si eu voi deveni șomer. Noi încercăm ca in timpul pregătirii suplimentare să îi obișnuim cu zona de examen trasee, etc., tocmai ca sa evitam sa ajungem noi cu școala suspendata. Daca ni se interzice accesul in zonă, elevii vor pica pe capete, pentru că cerințele in examen sunt mari, participanții la trafic, inclusiv autobuzele RATC, nu știu să ferească o mașină de scoală, ce sa mai zic de examen… Și uite așa e posibil ca in curând sa rămânem fără job… Este o discuție surdă din păcate, ca multe altele din aceasta țară”, ne-a spus un alt instructor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.