Poliția de frontieră a confiscat câteva butoaie cu motorină și niște marfă nedeclarată din Turcia

Poliția de frontieră a anunțat că a confiscat câteva butoaie cu motorină și niște marfă nedeclarată din Turcia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Băneasa au depistat un cetăţean român care transporta, cu un autocar, 1200 litri produs petrolier, fără a deţine documente justificative.

În data de 16.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa, aflându-se în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au oprit pentru control, între localitățile Dunăreni și Aliman, județul Constanța, un autocar, condus de cetăţeanul român L.S., în vârstă de 32 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul pentru bagaje șase butoaie din tablă, cu o capacitate de 200 litri fiecare și în care se afla produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 1.200 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 6.000 lei, efectuând cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 80.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit 305 articole vestimentare și de marochinărie,inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni români încercau să le introducă în țară.

În data de 16.02.2020, acționând în baza unei informaţii, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, județul Constanța, au efectuat controlul specific, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Astfel, lucrătorii noștri au descoperit în spațiul pentru depozitat bagaje 135 articole vestimentare și de marochinărie, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile aparțineau cetățenilor români S.O. și S.E. în vârstă de 46, respectiv 54 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța.

Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

De asemenea, în data de 15.02.2020, la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov – Silistra, judeţul Constanţa, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România, cetățeanul român L.M., în vârstă de 29 de ani.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre bagaje, 170 articole vestimentare, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză a declarat că bunurile au fost achiziționate din Turcia și nu deține documente legale pentru acestea.

Produsele, în valoare de aproximativ 80.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Jurnal de prefect. George Niculescu și-a prezentat raportul de activitate pentru săptămâna 10 - 17 februarie

Mon Feb 17 , 2020
Prefectul George Niculescu își continuă bunul obicei de a-și prezentat public raportul de activitate pentru săptămâna care a trecut. Iată jurnalul de prefect pentru perioada 10 – 17 februarie, așa cum l-a prezentat pe pagina sa oficială de Facebook. „Dragi Constănțeni, Astăzi, revin cu un nou „Jurnal al Prefectului de […]

V-ar putea interesa și: