Poliția Locală amendează constănțenii care și-au montat centrale pe gaze fără autorizație de construire

politia locala constanta

Poliția Locală, structură a Primăriei Constanța, a început să amendeze constănțenii care și-au montat centrale de gaze fără autorizație de construire emisă de Primăria Constanța.

Mai mulți constănțeni ne-au declarat că au primit deja contravențiile.

„În zona Tocadero a început amendarea posesorilor de centrale pe gaz cu toate ca legea au dat-o in 2018 (de fapt, o hotărâre a municipalității, nu lege). Am primit amenda și ne mai obligă să ne facem proiect pentru a obține aprobarea lor (a consiliului municipal). Alți bani, altă distracție! Nu știu sa-mi fi cerut aprobare sa treacă tevile lor prin casa mea si nu vad de ce sa le cer aprobare pentru gaze! Nu mai au bani și ne fura pe noi. RUSINE FAGADAU!”, spune o cititoare a publicației Constanța 100%.

Doamna a fost amendată cu 1.000 de lei de Poliția Locală Constanța.

„Și noi am am fost sancționați de Poliția locală, cu 1000 lei, la plângerea făcută de RADET, întrucât nu deținem autorizație de construire, pentru instalația de furnizare a gazelor de pe casa scării, conform Legii 50/1991. Menționez că instalația a fost făcută în martie 2013. La o emisiune a primarului, am adresat o întrebare în legătură cu această situație. Răspunsul a fost ca Poliția locală să aplice avertisment. Agentul constatator mi-a comunicat că primarul nu a înțeles întrebarea și legea nu prevede sancțiune cu avertisment. Legea stipulează prescripția de 3 ani de la data săvârșirii faptei, dar polițistul local a afirmat că fapta este continuă și s-a mers pe data constatării contravenției.”, a precizat o altă constănțeancă.

Aceasta a fost amendată și în anul 2013 cu suma de 500 de lei.

Reamintim că Asociația Verde Urban a anunțat, astăzi, că Primăria Constanța a dat drumul la acțiuni abuzive în instanță împotriva cetățenilor posesori de centrale pe gaz.

„Chiar dacă am criticat uneori acțiunile (ori lipsa lor) primăriei, tonul nostru a fost unul civilizat întrucât așa am crezut că este normal. Se pare că am greșit. După ani de zile în care constănțenii au suportat cu stoicism cele două găuri negre denumite CET și RADET, plătind sume insuportabile pe timpul iernii, s-a trezit Primăria Constanța să solicite atât asociațiilor de proprietari cât și locatarilor, personal, autorizații de construire pentru centralele de apartament. Unele dintre ele montate acum 9-10 ani.”, spun reprezentanții asociației fondată de Stelian Ion, acum deputat USR.

Mai mult puteți citi AICI.

Reamintim că atât RADET Constanța, cât și Electrocentrale SA sunt în insolvență.


Articole recente

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

One comment

  • Cetățean ingrijorat

    Este normal sa existe o autorizație de construcție altfel orice ,,meserias” poate instala centrale fara acordul Distrigaz deci in lipsa unui control atent ne putem trezi in aer mai ales acum după 5-10 ani când centrala /instalația nu a fost verificată niciodată de o firma competentă si mai ales ca prezinta uzură.

Leave a Reply

Your email address will not be published.