Poliția Locală Constanța a amendat peste 12.000 de șoferi anul trecut

Șoferi care au parcat ilegal și au fost amendați de Poliția Locală, în anul 2018 (foto: Poliția Locală Constanța)

Poliția Locală Constanța, care acționează și pentru siguranța și fluența rutieră, a aplicat anul trecut 12.713 amenzi, în valoare de 3.884.260 lei.

Pe tot parcursul anului 2018, polițiștii locali s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile publice, dintre care reţin atenţia: opririle și staționările efectuate neregulamentar pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța ( Bulevardul 1 Decembrie 1918, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Tomis, Strada Traian, Bulevardul Ferdinand, Strada Soveja, Strada Dezrobirii,Strada Mircea cel Bătrân, etc).

În perioada supusă analizei, 01.01.2018-31.12.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat, în limita competențelor conferite de lege un număr de 12.713 (4287 încălcării ale legislației rutiere au fost înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017) amenzi contravenționale în valoare totală de 3.884.260 lei.

Amenzile nu sunt deloc de neglijat!

Conform Codului Rutier, oprirea neregulamentară este sancționată cu două sau trei puncte-amendă, adică 290 sau 435 de lei, plus două puncte de penalizare, în timp ce staționarea neregulamentară este sancționată cu patru/cinci puncte- amendă, adică 580 sau 725 de lei, plus trei puncte de penalizare.

„Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor participanților la traficul rutier să adopte măsurile necesare pentru respectarea normelor privind circulația pe drumurile publice. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PMP vrea titlul de cetățean de onoare post-mortem pentru Elena Buhaiev, fostă scrimeră și vicepreședinte a PMP

Wed Jan 9 , 2019
Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin consilierii locali Secil-Givan Cantaragiu, Cătălin Papuc și Alexandru Zabara, a depus astăzi, 09.01.2019, două proiecte de hotărâre, unul privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Constanța, post-mortem, fostei scrimere constănțene, Elena Buhaiev, care a murit în august 2018. „Elena Buhaiev a fost o […]
elena buhaiev