Poliția Locală Constanța a amendat vara aceasta 55 de taximetriști

Primăria Constanța vă roagă să manifestați atenție sporită atunci când mergeți cu taxiul! În ciuda faptului că riscă amenzi usturătoare, există și taximetriști care sunt dispuși să încalce normele legale în vigoare, transmis reprezentanții instituției.

De la începutul sezonului estival și până în prezent, polițiștii locali au aplicat 55 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. Valoarea acestora a fost 33.150 lei.

Cele mai multe abateri au vizat: executarea activității de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune, refuzul efectuării de curse, ținută necorespunzătoare a conducătorului auto, lipsa certificatului de atestare a pregătirii profesionale sau lipsa afișării la loc vizibil a ecusonului conducătorului auto.

„Pentru a evita orice incident, vă rugăm să alegeți doar mașinile inscripționate corespunzător, să verificați prețurile afișate pe portiere iar dacă conducătorul autovehiculului nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi cereți acest lucru. Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală, la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, spun reprezentanții primăriei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Claudiu Năsui: „Dintre toate rele făcute de PSD și PNL, distrugerea microîntreprinderilor este cel mai mare rău făcut României”

mie aug. 2 , 2023
Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei în cadrul Guvernului Florin Cîțu, a declarat, pe 2 august, că „dintre toate rele făcute de PSD și PNL, distrugerea microîntreprinderilor este cel mai mare rău făcut României.” „Înțeleg că ei și grupurile de interese din jurul lor nu vor să renunțe la niciun […]
claudiu nasui

V-ar putea interesa și: