Poliția Locală Constanța a confiscat un ponei de pe plajă

Poneiul a fost reținut de polițiștii locali din Constanța

În perioada 22 – 28 iulie 2019, polițiștii locali din Constanța au desfășurat activități de control în Stațiunea Mamaia, Sat Vacanță, Plaja Constanța (sectorul cuprins între Modern și Reyna). În cadrul acestora, au confiscat un ponei, folosit de un individ pe plajă, pentru a face profit, și l-au predat Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, legalitatea lucrărilor de construire din domeniul disciplinei în construcții, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor ordine publică, liniște și conviețuire socială.

În Stațiunea Mamaia au fost întocmite 11 note de constatare persoanelor juridice care își desfășurau activitatea comercială în locații care au fost verificate și din punct de vedere al respectării prevederilor legale din domeniul disciplinei în construcții.

Operatorilor economici le-au fost întocmite 29 de procese verbale în valoare de 16.500 lei, în conformitate cu prevederile HCL nr. 427/2017 privind organizarea și funcționarea activităților comerciale și a serviciilor de piață, din care 4 au fost avertismente cu dispunerea de măsuri complementare de remediere a aspectelor constatate.

Polițiștii locali au acționat în zona de promenadă din municipiul Constanța, pe sectoarele de plajă din Stațiunea Mamaia și plaja Constanța în vederea combaterii comerțului ilicit, fiind aplicate 90 de amenzi contravenționale pentru acte de comerț ambulant și pentru prestări servicii-plimbări cu poneiul pe plaja din Stațiunea Mamaia fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 – privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

„De asemenea, a fost confiscat un ponei-mascul de talie mică, care a fost predat în custodia Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Acesta era folosit pentru plimbări pe plaja din Mamaia Nord, deci în zona de fițe a stațiunii Mamaia, de către un minor din Ovidiu. Pentru că era minor, a fost sancționat cu numai 250 de lei. În timpul confiscării, s-a petrecut și un episod relativ amuzant. Poneiul a scăpat și a început să alerge pe bulevardul din stațiunea Mamaia. A fost însă prins de polițiști după o urmărire ca-n filme.

O parte din cei amendați (foto: Poliția Locală Constanța)

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice au desfășurat activități specifice pe raza Stațiunii Mamaia, Plaja Constanța și Faleza Cazino din Constanța, ocazie cu care s-au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.240 lei, din care 8 amenzi pentru consum de alcool pe domeniul public, săvârșirea de gesturi obcene, tulburarea ordinii publice, apelare la mila publicului și nesupravegherea minorului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 amendă pentru act de identitate expirat, încălcându-se prevederile O.U.G nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de stare civilă ale cetățenilor români și 112 amenzi pentru staționarea autovehiculelor pe spațiul verde, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice au acționat în scopul asigurării și menținerii siguranței traficului rutier în Stațiunea Mamaia, ocazie cu care au fost aplicate un număr de 80 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 38.090 lei, după cum urmează:

  • 12 pentru opririri neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 142, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 35 pentru staționări neregulamentare, în conformitate cu prevederile art. 143, lit. a din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
  • 29 pentru staționarea autoturismului pe spațiul verde sau cu această destinație, în conformitate cu prevederile art.9, pct 38 din H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.
  • 4 pentru ocuparea unui loc de parcare marcat corespunzător pentru persoanele cu dizabilități, în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

„Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că s-a dispus măsura ridicării unui număr de 23 de autovehicule, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.”, au precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod constant!

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constanța, un oraș în metastază

Wed Jul 31 , 2019
Gregorio Jesús Gil y Gil a fost timp de 12 ani primarul localității Marbella din Spania (între 1991 și 2002) și, timp de 16, președintele clubului de fotbal Atletico Madrid. Modul cum a condus orașul seamănă izbitor cu ce s-a întâmplat în Constanța și Mamaia. Omul a candidat la primărie […]