Poliția Locală Constanța a dat amenzi de aproape 280.000 de lei pentru aruncarea la întâmplare a gunoaielor

In ciuda numeroaselor campanii de informare desfășurate de Direcția Generală Poliția Locală, în continuare o mulțime de constănțeni, atât persoane fizice cât și juridice, ignoră cu bună știință prevederile legale în privința gestionării deșeurilor.
Săptămâna trecută, polițiștii locali au aplicat 116 sancțiuni persoanelor fizice și juridice, în valoare totală de 279 950 lei, astfel:

  • 15 sancțiuni conform Legii nr. 211/2011 privind gestionarea deșeurilor în valoare totală de 220 000 lei;
  • 97 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 47 950 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi, dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc);
  • 4 sancțiuni aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 12 000 lei, aplicate persoanelor fizice și juridice, proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

„Pentru a evita aceste situații neplăcute și pentru a rămâne cu banii în buzunar, vă rugăm să nu mai aruncați gunoiul pe stradă, să nu mai depozitați sacii menajeri cu deșeuri pe domeniul public sau la colțurile străzilor iar constănțenii care locuiesc la case să scoată gunoiul doar în zilele de colectare stabilite cu operatorul de salubritate și în recipienți speciali!”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Tragedie în Costinești. Un adolescent a murit înecat

lun aug. 2 , 2021
Viața unui adolescent s-a oprit azi, în Costinești. Tânărul a intrat în apă pentru ultima dată. Acesta nu a mai putut să iasă. Salvamarii au sărit în ajutor. A ajuns acolo și un echipaj al ISU Dobrogea. Au încercat zeci de minute să-l resusciteze. „A fost declarat decedat.”, a declarat […]

V-ar putea interesa și: