Poliția Locală Constanța a dat, ieri, 119 amenzi pentru parcări neregulamentare

politia locala constanta

Peste 200 de amenzi contravenționale au aplicat polițiștii locali într-o singura zi, dintre care mai mult de jumătate pentru parcări și/sau staționări neregulamentare.

În data de 11 iunie 2018, politiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal și a activităților comerciale.

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 234 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 42.825 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus, după cum urmează:

  • În domeniul circulației pe drumurile publice au fost aplicate 119 amenzi contravenționale în valoare de 15.875 lei ( ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare de pe principalele artere și bulevarde ale municipiului Constanța).
  • În domeniul protecției mediului și activitătii comerciale au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.300 lei pentru: nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, acte de comerț ilicit, etc.
  • În domeniul ordinii și liniștii publice au fost constatate și sancționate 94 de abateri de la normele legale în vigoare privind conviețuirea socială și menținerea curățeniei în municipiul Constanța, valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 10.650 lei.

Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.